сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1202 прочитания

    Райфайзенбанк ще си сътрудничи със СУ в сферата на иновациите във финасите

    Студентите от Стопанския факултет ще решават казуси от реалния бизнес чрез иновации
    07 април 2021, 11:58 a+ a- a

    Студентите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще имат възможност за още по-качествена практическа подготовка в сферата на иновациите във финансовия сектор, благодарение на ново споразумение между Райфайзенбанк и Стопанския факултет.

    Партньорството предвижда експерти от банката да се включат активно в учебната програма на магистърските програми, ориентирани към анализ на данни и приложения в бизнеса. В модерните програми се подготвят млади специалисти в различни аспекти от финансовата сфера, като електронно банкиране, финтех, управление и анализ на бази данни, приложение на изкуствения интелект в бизнеса и др.

    Студентите ще получат реални казуси и менторска подкрепа за намирането на решения от експерти на Райфайзенбанк в рамките на практически курс с фокус върху анализа на бази данни в банковата сфера.

    „Една от ценностите на Райфайзенбанк е ученето чрез споделяне на опит. Новото партньорство със Стопанския факултет ще ни позволи да продължим да споделяме нашия опит и знание със студентите и така да им бъдем полезни за по-бързото и успешно навлизане в практиката на реалния бизнес. От друга страна, ние също ценим тяхната енергия и модерен подход към казусите – неслучайно се стремим да привличаме като наши служители някои от най-добре представилите се студенти“, казва Недялко Михайлов, изпълнителен директор с ресор Операции и ИТ.

    „Стопанският факултет е една от най-горещите точки, в които преподаватели, студенти и водещи компании се срещат, за да осигурят връзката между наука, знания, умения и практика. В партньорство с Райфайзенбанк ще продължим да работим заедно за развитие на нови и високоперспективни направления като приложението на изкуствения интелект в бизнеса и финансите. Активно работим за създаване на такива партньорства с водещи компании от всички сектори на икономиката, за да затвърдим лидерството ни при подготовката на най-добрите мениджъри и специалисти“, споделя доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

    Райфайзенбанк и Стопанския факултет на СУ си сътрудничат успешно от 2018 г. с различни инициативи за практическа подготовка на студентите в сферата на иновациите във финансовия сектор. Сред темите на програмата на Райфайзенбанк за партньорство с български университети Think Tank, по които работиха кандидат-магистри от Софийския университет, бяха анализа на големи бази данни и приложението им в банковата сфера.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 9 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 10 часа
    преди 10 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 13 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 13 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд