сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    832 прочитания

    Райфайзенбанк тества плащане с лицево разпознаване

    Целта е да се видят нагласите на потребителите в България към плащането по този иновативен начин
    08 март 2021, 11:00 a+ a- a

     

    Райфайзенбанк стартира пилотен проект за плащане единствено с помощта на лицево разпознаване. Целта е да се видят нагласите на потребителите в България към плащането по този иновативен начин.

    Тестовете се реализират в партньорство със стартъпа PayByFace като част от Visa Innovation Program – инициатива на Visa и Eleven Ventures за подкрепа на навлизането на последните финтех иновации в реалния бизнес на утвърдените компании.

    За да могат да плащат само с разпознаване на лицеви черти, потребителите трябва да се регистрират в приложението на PayByFace, където да си направят селфи и да въведат данните на платежната си карта. На касата пък е монтирано устройство – таблет, който разпознава лицевите черти на клиента, за да разреши плащането. Така клиентът получава продукта без да се докосва до нито едно устройство, а лицето му замества платежната карта.

    Засега иновативната услуга е в тестови период и е достъпна за клиентите на Райфайзенбанк, които плащат в бистро „Луна“ в офис център ЕКСПО 2000, където се намира и централата на банката. Тестовият период на услугата ще продължи до края на април 2021.

    „За нас е изключително вълнуващо да тестваме плащания с лицево разпознаване и да видим каква е нагласата на българските потребители към един от най-новите методи за идентификация. Този пилотен проект съвместно с PayByFace за нас е поредната стъпка в посока предоставяне на още по-интересно, сигурно и удобно плащане за нашите клиенти, тъй като банковата карта на клиентите реално е тяхната усмивка“, казва Мариела Атанасова, директор „Индивидуално банкиране“ в Райфайзенбанк.

    Михай Драгичи, основател и изпълнителен директор на PayByFace, заяви: „В PayByFace сме развълнувани, че имаме възможност да тестваме нашата система за разплащане, базирана на разпознаване на лица в партньорство с Райфайзенбанк България. Този пилотен проект представлява изключителна възможност за нас да спечелим доверие чрез асоциация“.

    Емануеле Конти-Веки, съосновател на PayByFace и финансов директор, добави: „Много сме благодарни на Рене и нейния екип в Eleven, както и на екипа на Райфайзенбанк. Програмата за иновации на Visa беше ключова при координирането на взаимодействията между Райфайзенбанк и PayByFace.“

    „Радваме се, че работата ни със стартъпите в Програмата за иновации на Visa, която ръководим през последните две години, дава своите плодове и затвърждава хипотезата, че между стартъпите и големите компании може да има много добро партньорство, от което всички печелят, най-вече клиентите”, отбелязва Рене Томова, Дизайн Партньор в Eleven Ventures.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 3 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 5 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 20 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 21 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 22 часа