четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    666 прочитания

    TBI Bank стартира партньорство с глобалния доставчик на AI верификация на идентичността Onfido

    Клиентите на TBI вече могат да се регистрират чрез снимка на личната си карта и селфи, като сигурността и за двете страни е гарантирана
    16 февруари 2021, 13:59 a+ a- a

    „С разрастването на дигитализацията, сега е точният момент да надградим своите канали и регистрирането на нови клиенти да се случва на принципа self-service (самообслужване). Нашето партньорство с Onfido позволява именно това – обслужване на клиентите чрез банкова платформа, в която те сами да могат да се регистрират, без интеракция със служители и без да се жертват бързината, сигурността и лесния достъп до финансови услуги“, казва Питър Барон, CEO TBIF (TBI Bank)

    TBI Bank обяви, че е сключила партньорство с Onfido - глобален доставчик на верификация на идентичността, базирана на изкуствен интелект (AI). Целта на сътрудничеството е да се осигури безопасна и безпроблемна регистрация на нови клиенти.

    Преди колаборацията с Onfido, този процес се осъществяваше чрез видео разговор, който не само отнемаше време на клиентите, но и често беше неудобен за тях, отбелязват от банката. Чрез интеграцията на това решение, базирано на изкуствен интелект, клиентите на TBI могат да се регистрират чрез снимка на личната си карта и селфи, като сигурността и за двете страни е гарантирана.

    След старта на сътрудничеството между двете компании, TBI Bank регистрира и верифицира идентичността на нови клиенти 80% по-бързо, а разходът за регистрация и одобрение на нов клиент намалява с 66%. 

    „В днешната дигитална ера потребителите все повече очакват лесно-достъпно и удобно онлайн изживяване, за да могат безпроблемно да докажат идентичността си, но същевременно да знаят, че са напълно защитени“, казва Рубен Сагар, регионален директор на Onfido. „България и Румъния са изправени пред бързо ускорение на дигитализацията на финансовите услуги и сме щастливи да си партнираме с TBI Bank - една от най-иновативните банки в Югоизточна Европа. Гордеем се с това, че доставяме достъп до онлайн услуги, които както улавят и предотвратяват опити за измама, така и дават възможност на бизнесите да се разрастнат и отговорят на изискванията на регулаторите.“

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 8 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 8 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 9 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 10 часа
    преди 13 часа