вторник, 28 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  695 прочитания

  Hyperscience привлече нови 80 милиона долара финансиране

  Високотехнологичната компания с офиси в София и Ню Йорк планира да използва набрания капитал за развитие на продуктите си и международна експанзия
  20 октомври 2020, 13:35 a+ a- a

  Компанията отчита десетократен ръст в ползването на Hyperscience Platform в сравнение с 2019 г., като планира да използва набрания капитал за ускоряване развитието на продуктовото си портфолио и международна експанзия.

  Технологичната компания Hyperscience, специализирана в автоматизирането на административна и офис дейност, обяви привличането на нови 80 милиона долара от серия D. Сделката е водена от Tiger Global с участието на нов инвеститор BOND, с което компанията набира капитал на обща стойност 190 милиона долара. Bessemer Venture Partners, както и всички големи инвеститори в компанията към момента, са взели участие в рунда, с което затвърждават подкрепата си за визията на Hyperscience да трансформира бизнес процесите посредством т.нар. софтуерно-дефинирано управление (Software-Defined Management).

  Новото финансиране за Hyperscience идва след като през юни тази година компанията привлече 60 милиона долара от серия С на фона на над 300% ръст в бизнеса в сравнение със същия период за 2019 г.

  „Условията, в които технологичните лидери се намират сега са много по-различни от преди“, сподели Джон Куртиус, партньор в Tiger Global. „С постоянно променящата се бизнес среда, Hyperscience има стабилна позиция по отношение на автоматизацията и преодолява ограниченията на добре познатите технологични подходи. Доколкото се очаква организациите да въведат софтуерно-дефинираното управление, ще станем свидетели на бъдеще, в което те ще бъдат по-устойчиви при сблъсък с неочакваното.”

  Много софтуерни компании обещават да автоматизират мануалните си процеси, но не успяват да го направят устойчиво, ефикасно и в мащаб. Технологията на Hyperscience автоматизира 95% от входящите данни с над 99,5% точност, надминавайки значително средното ниво за индустрията от 55%.

  „Основният проблем на вече познатите технологии за автоматизация е, че те се изграждат върху нарушени бизнес процеси. Без да се коригират тези базови процеси, ефективната автоматизация е невъзможна“, сподели Питър Бродски, изпълнителен директор и съосновател на Hyperscience.

  Клиентите, които избират Hyperscience, използват технологията за автоматизация, за да преустроят напълно начина, по който си служат с данните, за да вземат бизнес решения и да организират своите операции. 

  „Hyperscience ускорява своя растеж и сега сме по-мотивирани от всякога да предоставим на нашите клиенти решение, което ще им осигури по-добри бизнес резултати – наред с по-добро потребителско изживяване“, допълни Бродски. „С нашия екип на световно ниво и благодарение на инвестициите, Hyperscience е на път да се превърне в световен лидер в автоматизацията на бизнеса.“

  Технологията на Hyperscience се развива на принципа на софтуерно-дефинираното управление (SDM), който осигурява хоризонтална автоматизация от край до край и превъзхожда съществуващите подходи за автоматизация в организациите. Платформата на Hyperscience позволява на бизнеса да използва комбинация от хоризонтални, подреждащи се блокове и работни потоци за изграждане на вертикални решения, които автоматизират бизнес процесите - като обработка на искове и/или отпускане на заеми. Тези блокове са функции, проектирани за обработка на документи, като класификация, извличане и съпоставяне, с независима конфигурация, която позволява на потребителите да преобразуват неструктурираните данни в резултат за бизнеса.

  „Автоматизацията на данните е първа стъпка във всеки бизнес процес, именно това е конкурентното предимство на Hyperscience. В комбинация с модерни модели за машинно самообучение, които са изградили през годините, тяхната технология изпреварва конкурентните“, сподели Елиът Робинсън, партньор в Bessemer Venture Partners. „Убеден съм, че Hyperscience ще бъде компанията, която ще оглави автоматизацията на предприятията в огромен мащаб, променяйки начина, по който организациите работят и обслужват своите клиенти“.

  Този кръг на финансиране ще се използва за ускоряване на развитието на Hyperscience Platform, включително за валидиране на данни и неструктурирана обработка на данни, както и за изграждане на екосистема на партньори. Също така, компанията ще увеличи значително международното си присъствие, за да отговори на ускореното търсене, като през 2021 г. се очаква над четвърт от бизнеса да бъде в Европа.

  „2020 г. е година на безпрецедентна промяна за нашите клиенти и в резултат на това видяхме 10-кратно увеличение в използването на Hyperscience Platform“, сподели Чарли Нюарк- Френч, главен оперативен директор в Hyperscience. „Гордеем се с нашия растеж, но още повече се вълнуваме от бъдещето. Hyperscience ще позволи на най-големите мултинационални организации, финансови институции и държавни агенции да трансформират операциите си, което в крайна сметка ще доведе до значително по-добри резултати за клиентите на нашите клиенти."

  Hyperscience е основана от двама българи и един американец през 2014 г. и се занимава с машинно обучение и решения, базирани на изкуствен интелект. Има офиси в София и в Ню Йорк. През 2020 г. влезе в класацията Inc. 5000 като деветата най-бързо развиваща се софтуерна компания със седалище в Ню Йорк и е обявена за едно от „Най-добрите места за работа“ от Built в NYC.   

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  ЕК започва да наблюдава собствеността върху медиите
  Става все по-трудно да се разбере кой е собственикът на медиите в ЕС, смята еврокомисарят Вера Йоурова
  преди 9 часа
  ЕK отпуска 95 млн. евро за подобряване на достъпа до тестове
  Общо 20 държави от ЕС ще получат осигурените средства
  преди 11 часа
  Над една трета от учителите са ваксинирани поне с една игла
  Засега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение, посочи министърът на образованието
  преди 11 часа
  Японската централна банка ще продължи с програмите за подпомагане на бизнеса
  Според управителя Курода икономическото възстановяване ще стане по-ясно с намаляването въздействието на пандемията
  преди 12 часа
  Progress придобива Kemp
  Сделката на стойност $258 млн., е част от стратегията на Progress за растеж на бизнеса през следващите години