четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4288 прочитания

    Khan Academy с мобилно приложение и на български

    Над 10 000 видео урока и 100 000 интерактивни упражнения ще са на разположение безплатно и за българските потребители
    05 септември 2019, 10:46 a+ a- a

    Свързани новини

    Мобилното приложение на най-мащабната онлайн платформа за учене в света вече е факт и на български. Khan Academy предлага първото по рода си приложение в България, обхващащо в дълбочина основните общообразователни предмети. Приложението е напълно безплатно за изтегляне и използване и - както основната браузърна версия на Khan Academy предлага качествено образователно съдържание на световно ниво, ползвано от 72 млн. потребители глобално.

    С приложението всеки ученик може: да учи математика, физика и астрономия, химия, биология, компютърни науки и програмиране, здраве и медицина, а скоро и световна история, музика, философия и етика - чрез хилядите интерактивни упражнения, видео уроци и статии; да решава упражнения и тестове с мигновена обратна връзка; да запълва дупки или затвърждава умения;  да напредва със собствено темпо, където и когато пожелае; да ползва насоките на приложението, които му помагат на всяка крачка, да иска подсказка, ако някой въпрос го затруднява, и да следи напредъка си; да учи като в игра, като трупа точки за активност, отключва аватари и събира интересни значки; да се подготвя за изпитвания и изпити без частни уроци. 

    Сайтът и мобилното приложение на Khan Academy разполагат с над 10 000 видео урока и 100 000 интерактивни упражнения. Те са вградени в учебна социална мрежа, като учителите могат да направляват и проследяват напредъка на всеки ученик поотделно и на целия клас. За родителите има аналогични инструменти. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.

    Khan Academy има над 72 милиона потребители в над 190 държави. Създаден през 2006, порталът е първият по рода си в света и се превежда на над 30 езика. От самото му създаване е безплатен и ще остане такъв благодарение на различни донори по цял свят, вкл. в България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 13 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 13 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 13 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 15 часа
    преди 18 часа