събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5903 прочитания

    Пол Джеремая, Hewlett Packard Enterprise: Иновациите винаги са били в ДНК-то на компанията

    Директорът на иновационните центрове на Hewlett Packard Enterprise за EMEA пред Economy.bg
    07 март 2016, 11:41 a+ a- a

    Пол Джеремая е директор на иновационните центрове на Hewlett Packard Enterprise за EMEA. Има над 15-годишен опит начело на иновационните центрове на HP. Преди да се присъедини към компанията е работил за British Telecom.

    Пол Джеремая беше един от лекторите на международния форум за иновации Innovation Explorer в София. Economy.bg разговаря с него в рамките на форума. Попитахме го как се случват иновациите в Hewlett Packard Enterprise и кои са основните двигатели на иновациите.

    Какво е мястото на иновациите в HP - преди и след разделянето на компанията?

    Г-н Джеремая, според много анализатори най-големият проблем на HP беше липсата на иновации. Какъв е Вашият коментар като директор на иновационните центрове на Hewlett Packard Enterprise за EMEA?
    Не мисля, че коментарът е точен. Ако погледнете към HP и Hewlett Packard Enterprise (HPE) днес, то иновациите винаги са били в основата, в ДНК-то на компанията. В ранните си години организацията е била до голяма степен фокусирана върху създаването на нови продукти и върху иновациите. Днес иновацията е във фокуса и на четирите основни направления на Hewlett Packard Enterprise. На първо място са вътрешните иновации, които правим за самата компания Hewlett Packard Enterprise. Те правят организацията по-бърза, по-гъвкава и по-подготвена за настоящите бизнес предизвикателства. Фокусът на другата сфера на иновациите са клиентите, като тук попадат различни решения, услуги и ключови технологии, които предлагаме за тях. Третата област, която е моя отговорност като директор на иновационните центрове, са иновации с клиентите. Това е един доста различен подход, който ни дава възможност да се фокусираме върху бизнес нуждите на клиентите ни. Той предполага, че те могат да се облагодетелстват от нашите иновационни активи, както и от нашата партньорска мрежа. Има и четвърта област, която става все по-важна. Тя позволява на клиентските организации да създават устойчива иновационна култура.
    Така че има различни области и всяка от тях има различни приоритети. Но иновацията винаги е била и продължава да бъде в основата на това, което правим. Имаме много примери на постигнат пробив в различни технологии.

    Как ще се отрази разделянето на компанията на иновационната активност?
    Разделянето на компанията отразява разбирането, че има нужда организацията да стане бърза и с ясен фокус на действие. Hewlett Packard Enterprise до голяма степен вече е постигнала това. Ние сме компания, предоставяща инфраструктура, която позволява на компаниите да се фокусират върху бизнес иновациите. HP Inc се фокусира повече върху принтерите, компютрите и устройствата за крайните потребители. Така че разделянето на HP на две много големи компании им позволява те да се фокусират независимо една от друга върху клиентската си база. Това е положителна промяна. Добре е организациите днес да могат да реализират такъв тип промяна, като запазват основните активи, но също така се фокусират и върху нови пазарни сегменти.

    Какви иновации разработва в момента HPE?

    Върху какви иновации работите в момента?
    Моят фокус е върху иновациите с клиентите. Имаме 4 области на трансформация. Едната е да помогнем на организациите да мигрират към хибридна инфраструктура. Фокусът на втората е върху сигурността. Днес организациите трябва да имат проактивен подход по отношение на сигурността. Например ние представихме решение, наречено HP CentralView Fraud Risk Management. То позволява на компаниите да споделят информация за това как са били атакувани от кибер престъпници. Тази сфера на подпомагане на организациите се базира все повече на данните. Около нас има много данни – структурирани и неструктурирани, но съществуват доста предизвикателства пред организациите, които искат да разчитат на тях. Работим и в тази посока с клиентски организации. Не на последно място, работим в посока повишаване на продуктивността на работното място. Тук се опитваме да гарантираме, че служителите са ангажирани с компаниите, за които работят, и че имат достъп до точните инструменти, независимо откъде искат да работят. Мобилният аспект на работа е приоритет тук. Това са четирите области на трансформация, върху които сме фокусирани днес.

    Как тези иновационни проекти отговарят на визията на компанията?
    Ние силно вярваме, че вървим към „икономика на идеите” и нашият основен фокус е да помогнем на организациите да иновират бизнеса си и да направим възможно те да имат достъп до нужните технологии за това.

    Кои са основните двигатели на иновациите – променящата се среда или вътрешни фактори?
    Иновацията в Hewlett Packard Enterprise е в отговор на нуждите на бизнеса. Това е основният движещ фактор. Идеята на всичко, което правим, е да улесним организациите при използването на технологиите.

    Иновациите са по-скоро въпрос на талант или на пари?
    Повечето компании днес, включително Hewlett Packard Enterprise, трябва да се фокусират върху културата на иновациите. Едно от най-големите предизвикателства е да се гарантира, че има активен подход по отношение на иновациите. Когато привличаш и задържаш талант, трябва да гарантираш, че има процес, който черпи от тази креативност.
    В „икономиката на идеите” трябва да се фокусираш върху устойчивия подход към иновациите. Това е топ приоритет.

    Кои са най-важните технологични тенденции днес?

    Кои са най-големите технологични тенденции в момента?
    Една от значимите тенденции, за която всички говорят, е еволюцията на Интернет на нещата. Тази тенденция се отразява едновременно на потребителите и на всички сегменти на индустрията. Тя обаче ни изправя и пред нови предизвикателства, свързани със сигурността и управлението на големите масиви от данни (Big Data). Това са основните области и на нашия фокус. Друг фокус на нашите изследователски лаборатории са следващото поколение изчислителни машини. Търсим решение на нуждата от все по-голяма изчислителна мощ, която Интернет на нещата изисква. Трети наш фокус са крайните потребители.

    Какво е значението на технологичната лаборатория на HP в София?

    Как технологичната лаборатория на HP в София допринася за реализацията на иновационната стратегия на компанията?
    Аз съм отговорен за потребителските иновационни центрове. Имаме няколко иновационни хъба в региона. Центърът в София е пример за такъв. Работата му е тясно свързана с другите центрове. Имаме нужда точно от това – локална експертиза, която да допринася за иновационния процес в хъбовете.

    Каква е ролята на центъра в София за компанията като цяло?
    В София се осъществяват различни аспекти на разработка на софтуер и на дизайн на услуги. Много аспекти се покриват благодарение на местната експертиза.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 22 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство