събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1872 прочитания

  Стартира нов безплатен курс за дигитални умения за жени

  Регистрацията за програмата Women in tech е отворена от 8-и до 22-ри юли
  08 юли 2024, 14:40 a+ a- a

  От 8-и до 22-ри юли отваря регистрацията за програмата за безплатни дигитални умения за жени “Women in tech”. Инициативата на Министерствoто на труда и социалната политика, Висшето училище по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България е насочена към безработни жени или тези, които търсят преквалификация, с която да придобият необходимите знания и умения, за да бъдат по-уверени на пазара труда. Програмата има за цел и да се преодолее разликата между половете в технологичния сектор. Регистрацията е отворена за желаещите да се включат в обучителните курсове през август и септември 2024. Те ще се провеждат в понеделник и петък или в събота и неделя в зависимост дали жеалещите избират делничен или почивен ден, като първата група ще започне обучението си от 16 август до 16 септември, а втората от 28 септември и до 28 октомври.

  "Women in tech" предлага на участниците възможността да научат основни дигитални умения като работа с компютър, въведение и работа с Miscrosoft Word, Excel, Power Point и други. Програмата се води от преподаватели във Висшето училище по телекомуникации и пощи и осигурява практическо обучение на място, за да се гарантира, че на участниците се обръща индивидуално внимание и възможност за по-лесно и качествено усвояване на материала.

  До този момент приблизително 200 жени завършиха успешно програмата по базови дигитални умения и имаха възможността да се срещнат и поговорят с посланиците на инициативата – вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, главният съветник на борда на директорите на Vivacom Жанет Захариева и служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов.

  „Отъпкахме пътя и вървим напред – имаме 12 успешно завършили групи жени, които надградиха дигиталната си компетентност, превърнаха се в по-конкурентно способни. Дами, които вече вярват повече в своите дигитални умения и съм убедена, че ще посрещат все по-уверено предизвикателствата на средата, в която работят и проблемите, с които ще се сблъскват“, сподели ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова. „В динамичното време на Индустрия 4.0 и в ситуация, в която Индустрия 5.0 вече чука на вратата ни, ще ни се налага не да се преквалифицираме, а многократно да сменяме професиите си. В тези силно дигитални времена най-подготвени ще са не само най-адаптивните, но и тези, които имат желанието да се надграждат непрекъснато, през целия си живот“, каза проф. Темелкова.

  "Развълнувани сме да отворим отново регистрация за програмата "Women in tech" и да предоставим на жените възможност да развият своите цифрови умения и да преследват мечтаната си кариера", заяви Тери Ли, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България. "Предлагайки тази програма, ние се надяваме да дадем възможност на жените да пречупят бариерите, които имат, както и да придобият повече увереност и самочувствие, за да са конкурентноспособни в един бързо разиващ се технологичен свят”, допълни той.

  За кого е предназначена програмата?
  Всяка дама, която желае да придобие базови дигитални компетенции може да се възползва от програмата. Независимо дали сте безработна или работите, независимо от вашето образование, семейно положение, трудов стаж или социален статус; независимо дали сте застрашена по някакъв начин от социално отхвърляне или в момента се чувствате социално изключена – ако сте взела решение за промяна, ако желаете да стъпите стабилно в новото време на задължителни цифрови способности – програмата Women in Тech е точно за вас! 

  Курсовете се провеждат в сградата на ВУТП: Гр. София, ул. „Акад. Стефан Младенов“ 1

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект