събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8895 прочитания

  Стаж в HP Inc. България: Научете повече от Васил Александров - „Мениджър екип за бизнес анализи“

  Програмата е целогодишна, разделена на две вълни: пролет-лято и есен-зима
  01 юли 2024, 11:47 a+ a- a

  Васил Александров - „Мениджър екип за бизнес анализи“ и част от Стажантският проектен екип. Снимка: Личен архив

  В рубриката „Стаж в...“ компаниите разказват за своите актуални стажантски програми, а младежи, които са преминали стаж в предходни издания, споделят своите лични впечатления.

  Как протича стажът в HP Inc. България, разказва Васил Александров - „Мениджър екип за бизнес анализи“ и част от Стажантският проектен екип. Запознайте се и с Анна Касабова, която стартира в HP Inc. като стажант през 2023, а в момента е Мениджър Ресурси и Активи, и Боян Петров, който започва стаж в HP Inc. през 2017 г., а в момента е Ръководител Бизнес Анализи.

  Какво Ви мотивира да създадете стажантска програма?
  Стартирахме стажантската програма на HP Inc. България през 2016 г., за да предложим на студенти без предишен професионален опит шанс да стартират кариерата си. Нашата цел е да предоставим платформа, където младите таланти могат да учат, растат и да проправят своя път към бъдещ професионален успех.

  Име: Ейч Пи Инк България ЕООД / HP Inc. Bulgaria
  Сектор: Технологии
  Създадена: Ейч Пи Инк България ЕООД започва своята оперативна дейност през 2015 година в изпълнение на решението на Хюлет-Пакард Къмпани, САЩ да раздели бизнеса си в две направления – бизнес ИТ инфраструктура, софтуер и услуги (Hewlett Packard Enterprise), и бизнес с персонални системи и принтиращи устройства (HP Inc).
  Брой служители в България: около 850 Брой служители глобално: около 58 000 (към 2023)
  Офис: гр. София, Бизнес Парк София, Сграда 10
  Основна дейност: В България HP Inc. концентрира дейностите по предоставяне на услуги в сегмента на персоналните компютърни системи и принтерните услуги и технологии.

  Кога стартира следващото издание и как ще протече?
  Програмата е целогодишна, разделена на две вълни: пролет-лято и есен-зима. Това позволява на студентите да се присъединят в зависимост от техните графици и предпочитания.

  За кого е подходяща и в кои отдели ще приемате стажанти?
  Програмата е отворена за студенти в бакалавърска или магистърска степен. Имаме позиции в различни екипи и отдели, съобразени с текущите нужди на бизнеса, така че студентите да могат да избират роли, които са в съответствие с техните интереси и кариерни цели. 

  Кои са критериите, на които държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  Не изискваме кандидатите да имат завършен определен курс или да изучават конкретни специалности, но очакваме от тях да покажат ентусиазъм и мотивация да се учат и развиват. 

  Стажанти, ментори и жури на завършването на инициативата „Направи добро“. Снимка: HP Inc. Bulgaria

  В какви направления ще могат да се развиват стажантите?
  Участниците в програмата биха могли да се занимават както с административни дейности, комуникации и събития, така и да заемат ключови бизнес роли, свързани с управление на клиентски данни, управление на бизнес услуги, координация на проекти и др. 

  Анна Касабова

  Мениджър Ресурси и Активи


  Стартирах своята кариера в HP Inc. като стажант през 2023. Стажът в HP е като университета, за който всички сме мечтали – практически опит, усвояване на нови умения, много върхове за покоряване и срещи с различни хора, които стават и остават ваши приятели дори след като пътищата ви са се разделили.

  Това е възможност, променяща живота. Място, където всяка врата е отворена и ви очаква, за да проверите какво се крие зад нея.   

  Как ще се формализират отношенията със стажантите? Програмата платена ли е?
  Програмата е платена, като стажантите имат възможност да избират между пълно или непълно работно време в зависимост от техните академични ангажименти и лични предпочитания.  

  Част от стажантите се забавляват по време на коледното парти в офиса на HP Inc. Bulgaria. Снимка: HP Inc. Bulgaria

  Колко души ще могат да се включат в следващото издание на програмата и колко време продължава тя?
  Стажантската програма е с продължителност от 6 месеца и възможност да бъде продължена за още 6 месеца. Броят на участниците във всяка вълна е различен и зависи от нуждите на бизнеса, но е в рамките на 12 – 16 стажанти. 

  Представяне на проект по време на инициативата за стажанти „Направи добро“. Снимка: HP Inc. Bulgaria

  Какви ще бъдат стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Всеки кандидат преминава през два етапа на интервюта. Първото интервю е с представител от екипа за подбор, а второто – с мениджъра на екипа за конкретната позиция. По време на интервюто кандидатът има възможност да покаже по-задълбочено своите професионални знания и как те се вписват в изискванията за ролята и целите на екипа. 

  Боян Петров

  Ръководител Бизнес Анализи

  В началото на 2017 г. за първи път прекрачих прага на HP Inc. България като стажант, изпълнен с любопитство и жажда за знания. Оказа се, че намерих много повече от просто работен стаж – попаднах в среда на истински професионалисти и ангажиращи ментори. Днес, 7 години по-късно, преминал през различни екипи и позиции, мога смело да твърдя, че HP ми помогна да изградя оптималния за мен професионален профил, съчетаващ технологични умения и бизнес познания, трупайки опит в работата с изключителни експерти и последните тенденции в областта на работата с данни и автоматизирането на процеси. Нещо повече, освен професионалното развитие средата в HP ме мотивира да бъда и активна част от доброволческата култура в компанията. –

  За много от бъдещите Ви стажанти Вие може да сте първи работодател. Какъв съвет бихте дали на кандидатите, на които им предстои интервю за стажантската програма?
  Научете повече за компанията и изискванията за позицията. Помислете как стажът в HP Inc. България ще ви помогне да израснете професионално. Подчертайте подходящи умения и опит, дори от извънкласни дейности или доброволческа работа. Бъдете уверени, позитивни, задавайте въпроси и участвайте активно в разговора по време на интервюто.

  Състезание между стажанти и доброволци от InternHub. Снимка: HP Inc. Bulgaria

  Какви са плановете на компанията в бъдеще и каква роля играе стажантската Ви програма?
  Планираме да продължим да разширяваме и подобряваме стажантската си програма, тъй като тя играе ключова роля в стратегията ни за подбор на таланти, предоставяйки възможност на млади и амбициозни хора да започнат и развият кариерата си при нас. Над 70% от нашите стажанти си осигуряват постоянни позиции след края на програмата, което подчертава нейния успех в интегрирането на нови таланти и допринася за дългосрочния успех на компания ни.

  Вижте профила и всички актуалните позиции за работа и стаж на HP Inc Bulgaria EOOD в JOBS.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ от рубриката СТАЖ В...

  Стаж в A1 България
  Стаж в Кауфланд – България
  Стаж в Кока-Кола ХБК България
  Стаж в EY
  Стаж в Технополис и Практикер
  Стаж в ТехноЛогика

  Стаж в Софарма Трейдинг
  Стаж в Банка ДСК

  Стаж във финансовия отдел на Paysafe
  Стаж в Progress

  Стаж в Nasekomo
  Стаж в Електрохолд
  Стаж в DataArt България

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект