сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1611 прочитания

  А1 стартира програма за развитие на момичетата в технологичната сфера

  STEMfem Junior е насочена към момичета в 11 и 12 клас със специалности като системно или приложно програмиране, компютърни мрежи, математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки
  03 юни 2024, 13:14 a+ a- a

  А1 стартира менторската програма STEMfem Junior. Тя е предназначена за момичета в ученическа възраст, които изучават и се вълнуват от технологии, инженерство и математика. В инициативата могат да се включат ученички в 11 и 12 клас, изучаващи специалности като системно или приложно програмиране, компютърни мрежи, математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки. STEMfem Junior цели да подкрепи момичетата, които проявяват интерес в технологичната сфера и искат да продължат развитието си в нея.

  Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България, коментира мотивацията за стартиране на инициативата: „Като технологичен лидер, искаме да привлечем младите момичета във вълнуващия свят на науката и иновациите. Целта ни е да даваме равен шанс за кариера на младите дами – бъдещите технологични лидери, а чрез STEMfem Junior те ще получат нужната практическа среда, в която да демонстрират и разгърнат своя потенциал."

  По време на програмата участничките ще имат възможност да се включат в бизнес и технически обучения, както и в увлекателни семинари за надграждане на социалните умения. Участничките ще имат индивидуални срещи с ментори – висококвалифицирани в своята област дами, с които ще работят по различни проекти, за да добият практически опит във вълнуващата и динамична технологична сфера. С младите дами ще работят и специалисти, които да им помогнат в избора на професия и конкретно направление в технологиите.

  STEMfem Junior ще се проведе присъствено от 15 юли до 15 септември в централния офис на А1 в София. Всички участнички ще получат сертификат в края на програмата, а най-добрите сред тях ще бъдат поканени на стаж в А1 и ще получат финансиране за продължаващо обучение в университет.

  За да бъдат одобрени за участие в програмата, момичетата трябва да преминат през процес на кандидатстване. Нужно е да попълнят специалната форма до 20 юни. Младите дами, които преминат напред в процеса на подбор, ще бъдат поканени на интервю с менторите от програмата, за да споделят за своята мотивация и желание за развитие в света на технологиите.

  Програмата има за цел да окуражи момичетата да практикуват уменията, придобити в училище, като по този начин изградят още повече увереност във възможностите си.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество