понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1363 прочитания

  Телерик Академия и ПроКредит Банк ще си партнират

  Те ще работят за развитието на ИТ специалисти в банковия сектор
  15 август 2023, 13:06 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Телерик Академия и ПроКредит Банк обявиха партньорство, с което насърчават развитието на ИТ специалисти в един от секторите с най-активна дигитализация – банковия. Партньорството предоставя достъп на ПроКредит Банк до холистично подготвения младши ИТ талант на Академията, с който Банката да подкрепи подобряването на дигиталните си услуги. ПроКредит Банк вярва в развитието на младия талант и създава среда за професионалната му реализация. След обучението си в 6-месечната програма Alpha, младшите кадри ще имат възможност да продължат развитието си в Банката и да са част от дигиталната еволюция на сектора.

  Връзка между бизнес и талант
  Ключова част от сътрудничеството между Телерик Академия и ПроКредит Банк е достъпът до младшия ИТ талант, подготвен от Телерик Академия, преминал през задълбочена технологична и soft skills подготовка в среда, близка до реалната. През последните години дигитализацията е ключов момент за много сектори, за които наличието на ИТ талант е решаващо. 

  „В ПроКредит Банк вярваме, че дигитализацията е огромна възможност за подобряване и оптимизиране на процесите и услугите за клиентите ни, а фокусът на служителите ни да бъде върху специфичните им нужди. Сътрудничеството ни с Телерик Академия ще ни даде възможност да подкрепим въвеждането на иновации в сектора, благодарение на постъпването на младши ИТ специалисти с нужната теоретична и практическа подготовка. Колегите ни, които са се обучавали в Telerik Academy Alpha, показват бързо израстване в екипите ни и това партньорството е логичната следваща стъпка“, коментира Рени Пейчева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет в ПроКредит Банк. 

  За ПроКредит Банк внедряването на дигитални услуги е важна част от бизнес модела ѝ, който комбинира съвременни канали за достъп и предоставяне на експертно обслужване. Тя е сред първите банки у нас, въвели 24/7 зони за самообслужване. Пионер е и в предоставянето възможност на клиентите си да оперират изцяло онлайн със средствата си. ПроКредит Банк стимулира зелената трансформация, която е невъзможна без дигитализация и върви ръка за ръка с нея.

  В рамките на партньорството курсистите на Телерик Академия ще се запознаят отблизо с представители от технологичния отдел на ПроКредит Банк, който работи по дигиталните ѝ услуги, мобилното банкиране и ключови системи като разплащания, карти, отчети и др. В същото време екипът на банката ще има възможност да позиционира работодателския си бранд пред участниците в Alpha, които ще научат повече за сектора, дейността на ИТ отдела, ценностите на компанията и използваните технологии.

  „Днес нуждата от ИТ талант не е ексклузивна за технологичния сектор и обхваща бизнеси от различни сфери. Младшият ни талант привлича интереса им, тъй като може да им осигури нужната предвидимост и умения по пътя им на растеж. Радваме се, че в лицето на ПроКредит Банк имаме такъв съмишленик, с който споделяме вярването, че една от най-важните инвестиции е в развитието на младшия талант. Партньорството ни отваря и нови възможности пред курсистите от Alphа да продължат кариерния си път в динамичния банков сектор с ПроКредит Банк и да са ключова сила в развитието му“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Растяща партньорска мрежа и отвъд ИТ сектора 
  ПроКредит Банк се присъединява към над 230 компании, част от партньорската мрежа на Телерик Академия от 2017 г. до днес. В мрежата освен технологичните компании вече присъстват и над 20 представители на банковия и финансовия сектор, а отделно и представители от сферата на търговията и бързооборните стоки, обучения, логистика, доставки и медии.

  Партньорството с Телерик Академия предоставя достъп на компаниите до младшите специалисти, завършващи 6-месечните обучения Alpha. Чрез вътрешна система, партньорите достъпват профилите на курсистите, за да научат повече за тях, представянето им по време на обучението и усвоените знания и умения.

  Партньорите на Академията се срещат и запознават с курсистите още преди завършването им, когато имат възможност да презентират пред тях естеството на работа, продуктите и екипите, както и да отговорят на въпросите им. Партньорите имат възможност да се включат и в т. нар. Кариерни дни, на които курсистите представят пред тях цялостните си финални проекти – реални уеб приложения, изградени от нулата.

  Заедно с достъпа до талантите от Alpha, програмата включва маркетинг активности за позициониране на партньорите пред по-широката аудитория на Телерик Академия, както и споделяне на добри практики при наемането на младши талант.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 43 минути
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 4 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 5 часа
  преди 6 часа
  Федералният резерв остави лихвите непроменени
  Американската централна банка прогнозира едно намаляване през 2024 г.
  14 юни 2024, 14:39
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.