събота, 15 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  836 прочитания

  30 стажанти от компании-членове на СЖББ се запознаха с технологичния свят на А1

  Те учат в различни специалности в български и чуждестранни учебни заведения
  09 август 2023, 15:19 a+ a- a

  30 стажанти от компании-членове на СЖББ се запознаха с технологичния свят на А1, като участници в Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) в А1 (Снимка: Радич Банев)

  Участниците в Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) имаха възможност да се запознаят отблизо с технологичните проекти, които А1 развива в различни професионални области. Посещението на младите таланти в А1 България е част от програмата на подкрепяната от А1 за пета поредна година програма „Оставаме в България“. През 2023 година в нея се включиха рекорден брой от близо 100 стажанти от водещи компании, сред които А1, УниКредит Булбанк, Електрохолд, Дънди Прешъс Металс, HPE, Престиж-96 АД.

  Те учат в различни специалности в български и чуждестранни учебни заведения. 

  Подкрепата за Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България е част от цялостната стратегия на А1 за подпомагане на кариерния старт и професионалното развитие на младите хора. Програмата застава зад личностното развитие на младите хора чрез поредица от професионални обучения, като си поставя за цел да ги насърчи да надграждат натрупаните по време на образованието си знания и умения. По този начин участниците имат възможност да се подготвят по-добре за следващите стъпки в кариерата си.

  Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България и член на УС на СЖББ приветства стажантите, представители на 15 от компаниите, членуващи в Съвета: „Поздравявам ви за желанието да надграждате знанията си и да придобивате впечатления от различни бизнес модели в България чрез участието си в програмата. Имате възможност да се срещнете с водещи представители на А1 и да научите как се създават някои от ключовите технологични и дигитални услуги на компанията. От всеки от колегите ще получите вдъхновяваща и интересна информация и ви препоръчвам да се възползвате от синтезираното знание и опит, и смело да споделяте идеите си. Светът на технологиите става все по-многообразен и важността на иновациите и дигитализацията нарастват в ежедневието, образованието и бизнеса и независимо от специалността си, ако търсите професионално развитие в някоя от тези области, то ще се радваме да подкрепим кариерния ви старт.“

  В рамките на инициативата стажанти от компаниите-членове на Съвета ще придобият пряк досег до реалната бизнес среда на едни от водещите български и международни компании. Посещението в А1 им предостави възможност да разговарят с водещи специалисти и експерти от компанията, които споделиха за интересните технологични проекти, по които работят.

  Петя Николова-Исмаилова, старши експерт „Човешки ресурси“ представи в повече детайли разнообразните младежки програми и възможности за кариерно развитие в А1, като стажантска инициатива, Лятна академия за студенти и ученици с отличително представяне, партньорства с водещи учебни заведения и др. Вероника Бенчева, мениджър екип „Разработка и администрация на системи за оперативна поддръжка“ в А1 България, сподели своята лична кариерна история в А1 и разказа за професионалното си израстване.

  Младите хора имаха възможност да се запознаят и с устойчивите проекти, които А1 разработва като част от ESG стратегията си и обмениха идеи по темата с Камелия Димова, експерт „Стратегически и маркетинг проекти“. Сред сферите, за които стажантите имаха възможност да разговарят с водещи представители на А1, бяха и ICT проектите, които компанията развива като част от трансформацията си в един от най-големите системни интегратори в страната. Участниците в срещата научиха за разнообразните технологични услуги за бизнеса от Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“.

  Стажантите посетиха също и Центъра за наблюдение на мобилната и фиксираната мрежа, където разговаряха с Калоян Колев, старши мениджър, „Управление на мрежа и услуги“. Те имаха възможност да обсъдят и теми, свързани с управлението на видео услугите на А1 с Йордан Младенов, старши мениджър „Управление на видео услуги“.

  Програмата е с продължителност един месец, като през целия август участниците имат възможност да преминат професионални обучения от водещи специалисти в различни области от компаниите-членове на Съвета. След запознаване с методите на работа и активно участие в обученията, стажантите ще получат официален сертификат за успешно завършена програма. Обученията се провеждат онлайн и са с продължителност до 2 часа. В рамките на инициативата те ще имат възможност да се включат и в доброволческа дейност. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 11 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 12 часа
  преди 14 часа
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 15 часа
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 16 часа
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители