четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  804 прочитания

  До края на юни може да кандидатствате в Практикантската програма на Kaufland България

  Участниците ще имат възможност да направят първите си професионални стъпки в в ритейл компанията
  23 юни 2023, 09:50 a+ a- a

  Кандидатстването за шестото издание на Практикантската програма на Kaufland България продължава до края на юни. Броени дни след това избраните участници ще започнат своето обучение, като в рамките на 210 часа те ще разберат повече за света на модерната търговия, ще направят своите първи кариерни стъпки и ще надникнат зад дейността на най-голямата компания в ритейл сектора. Желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват на кариерния уебсайт на веригата: www.kariera.kaufland.bg.

  В предстоящото издание на инициативата Kaufland ще посрещне 30 ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. В рамките на лятната си практика участниците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно възнаграждение. Тази година компанията ще предложи и интересни игри с награди, като iPhone 14 Plus, Apple Watch 7, AirPods. Благодарение на участието си в програмата всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие в хипермаркетите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там.

  Домакини в тазгодишното издание на програмата са 15 от хипермаркетите на компанията, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

  Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета.

  Освен че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа от контакти, докато все още са в училище.

  Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч. Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна на стойност 200 лв. и други.

  Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да „създадат мост“ между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти.

  Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия – Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство. Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията студентите могат приложат да знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България. 

  Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 секунди
  Законът за насърчаване на електромобилността ще бъде обявен за обществено обсъждане до края на годината
  Една от основните му цели е до 2026 г. у нас да има поне 30 000 електромобила и поне 10 000 зарядни точки
  преди 45 минути
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 19 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 22 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените