понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1097 прочитания

  До края на юни може да кандидатствате в Практикантската програма на Kaufland България

  Участниците ще имат възможност да направят първите си професионални стъпки в в ритейл компанията
  23 юни 2023, 09:50 a+ a- a

  Кандидатстването за шестото издание на Практикантската програма на Kaufland България продължава до края на юни. Броени дни след това избраните участници ще започнат своето обучение, като в рамките на 210 часа те ще разберат повече за света на модерната търговия, ще направят своите първи кариерни стъпки и ще надникнат зад дейността на най-голямата компания в ритейл сектора. Желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват на кариерния уебсайт на веригата: www.kariera.kaufland.bg.

  В предстоящото издание на инициативата Kaufland ще посрещне 30 ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. В рамките на лятната си практика участниците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно възнаграждение. Тази година компанията ще предложи и интересни игри с награди, като iPhone 14 Plus, Apple Watch 7, AirPods. Благодарение на участието си в програмата всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие в хипермаркетите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там.

  Домакини в тазгодишното издание на програмата са 15 от хипермаркетите на компанията, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

  Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета.

  Освен че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа от контакти, докато все още са в училище.

  Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч. Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна на стойност 200 лв. и други.

  Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да „създадат мост“ между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти.

  Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия – Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство. Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията студентите могат приложат да знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България. 

  Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 8 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии
  преди 10 часа
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 14 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 14 часа