понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  928 прочитания

  Започна кандидатстването за лятното издание на практикантската програма на Kaufland България

  30 ученици ще имат шанса да научат повече за работата и дейностите във всички сектори в един хипермаркет на веригата
  26 май 2023, 13:24 a+ a- a

  Изображение: Kaufland България

  За седма поредна година Kaufland България ще проведе своята практикантска програма. В новото ѝ издание, което ще започне през юли месец тази година, компанията ще посрещне 30 участници. Процесът по кандидатстване вече започна и желаещите да се включат в програмата могат да го направят на кариерния уебсайт на компанията: www.kariera.kaufland.bg.

  Лятната практикантска програма на Kaufland България е предназначена за ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. Компанията дава шанс на записалите се младежи да се запознаят отблизо с дейността на всеки един сектор в общо 15 от нейните хипермаркета, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

  В рамките на лятната си практика учениците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно заплащане. Обучението се провежда по време на лятната ваканция и общата му продължителност е 210 часа. Благодарение на участието си в програмата, всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие във филиалите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там. 

  Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа с контакти, докато все още са в училище.

  Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч. Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна и други.

  Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да „създадат мост“ между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия - Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство. Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията, студентите могат да приложат знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила