четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  588 прочитания

  Божидара Христова спечели участие в летен лагер на Училищна Телерик Академия

  Тя спечели награда на Lidl с туристически проект за Велико Търново
  05 май 2023, 09:13 a+ a- a

  Снимка: Lidl България

  Божидара Христова от Велико Търново спечели специалната награда на Lidl по време на фестивала по дигитални технологии и програмиране на Училищна Телерик Академия. Момичето е десетокласничка в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ и участва с дигитална разработка на туристически сайт, който представя едни от най-емблематичните и любопитни места в старата столица. Проектът заслужено ѝ донесе наградата на Lidl – стипендия за участие в летен лагер на Училищна Телерик Академия.  

  Като партньор на фестивала компанията не само предостави специалното отличие, но бе част от журито и осигури висококачествени хранителни продукти за всички участници. Традиционно Lidl подкрепя младите таланти както чрез собствените си младежки програми, така и с подкрепата си за подобни образователни инициативи, които насърчават развитието на учениците и изграждат у тях ключови умения. 

  За първа година Божидара участва в школата по „Уеб програмиране“ на Училищна Телерик Академия. Реализирането на проекта ѝ отнема близо три седмици. В сайта тя представя исторически факти за родния си град – популярни, но и по-неизвестни забележителности и местности, които могат да бъдат посетени. Споделя интересни маршрути – „На два крака“ или „На четири гуми“, както и любопитни блог статии, отзиви за хотели и идеи за настаняване. Специално внимание е обърнато на  маршрутите около Велико Търново с влак – любимо превозно средство на десетокласничката.

  Именно културната насоченост на проекта и връзката му с историческото наследство на страната ни са сред причините Lidl да припознае и отличи проекта. Компанията традиционно подкрепя тези две области, включително и в рамките на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“. 

  За първа година Училищна Телерик Академия организира фестивала по дигитални технологии и програмиране за ученици от 3 до 12 клас. Близо 250 нейни възпитаници представиха повече от 150 проекта, създадени по време на безплатните обучения по програмиране и дигитални науки. Компютърни игри, уеб сайтове и дигитални разработки бяха част от идеите на младите дигитални таланти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 29 минути
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 16 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 17 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 21 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените
  преди 22 часа
  Amazon.com надмина както UPS, така и FedEx по доставени пратки в САЩ
  Пощенската служба на САЩ все още е най-голямата колетна услуга по обем – обработва стотици милиони пакети и за трите компании
  преди 24 часа
  Подписахме споразумение с Intel в областта на изкуствения интелект
  Целта на меморандума е да осигури подготовка и достъп до ключови умения за работа с AI