петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1541 прочитания

  Българо-австралийската бизнес камара и СУ със споразумение за партньорство

  То предвижда подобряване на академичния обмен и подготовката на висококвалифицирани специалисти
  19 април 2023, 16:15 a+ a- a

  Снимка: БАБК

  Сключеното наскоро споразумение между Българо-австралийската бизнес камара и Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ открива нови възможности за подготовката на висококвалифицирани специалисти чрез краткосрочни и дългосрочни партньорства с висши учебни заведения в Австралия и Нова Зеландия. Сферите, които засяга споразумението, са икономика, мениджмънт, финанси, счетоводство и одит, както и анализ и моделиране на големи данни в бизнеса чрез повишаване на теоретичните знания и развиване на практически умения у студентите. 

  Българо-австралийската бизнес камара (БАБК) е създадена през 2018 г. Целта на организацията е да подпомага търговския и инвестиционен интерес към България от Австралия и обратно. В нея членуват основните австралийски инвеститори в България, както и множество български компании, стъпили или прохождащи на австралийския пазар. Голямо предимство на Камарата е, че е активен член на мрежата от всички двустранни европейско-австралийски камари Australian Business in Europe (ABIE). Това позволява на членовете ѝ да участват в събития, които се провеждат извън България, както и да се информират за всичко най-ново, което се случва в търговските преговори между Брюксел и Канбера. Камарата поддържа тесни контакти и с Посолството на Австралийския съюз в Атина, както и с австралийската инвестиционна агенция Austrade.

  Това споразумение ще даде възможност за обогатяване на учебните планове в бакалавърските и магистърските програми на Стопанския факултет, като се включат реални казуси от практиката в областта на външнотърговските отношения между България и Австралия, съотв. Нова Зеландия. Партньорството между факултета и камарата цели осигуряването на студентски стажове и лекторски посещения във висши учебни заведения в двете държави, както и подпомагане на кариерното ориентиране и мотивиране на преподавателите и студентите от Стопанския факултет. В рамките на учебния процес и образователния обмен ще бъдат провеждани съвместни лекции, специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития, включително по линия на програмите за следдипломната квалификация в Софийския университет.

  Споразумението между Българо-австралийската бизнес камара и Стопанския факултет отваря нови академични хоризонти за всички студенти и преподаватели, които се интересуват от развитието на финансите и инвестициите в Австралия и Нова Зеландия. Това партньорство повишава обществения престиж на двете страни по споразумението, както и на обучаващите се във всички клонове на бизнес управлението. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 11 часа
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 11 часа
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 18 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 19 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава