петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1899 прочитания

  Над 80 от служителите на Kaufland влизат в първото издание на „Академии за развитие“

  Участниците ще разширят професионалните си компетенции, за да могат да заемат по-високи позиции в компанията
  23 март 2023, 15:24 a+ a- a

  Снимка: Kaufland България

  Kaufland България ще развива компетенциите на служителите си във филиалната мрежа чрез своята нова програма „Академии за развитие“. В първото ѝ издание ще се включат над 80 души, които ще бъдат разпределени в три групи и за период от 6 месеца ще преминат през целенасочено обучение. 

  Участниците в „Академии за развитие“ са избрани на база съвкупност от характеристики. Сред тях са индивидуалното годишно представяне на всеки служител и критерии, необходими за изпълнение на длъжността, която ще може да заеме след успешното преминаване през програмата. По този начин се гарантира, че всеки от тях ще разполага с нужните оперативни и личностни умения за по-висока позиция като ръководител отдел, ръководител сектор или управител филиал. 

  Обучението на служителите на Kaufland ще се провежда от външни и вътрешни лектори в два обучителни центъра и ще покрие минимум 8 модула. Успешното преминаване през програмата ще се определя на база на финална оценка, решаване на предварително зададен бизнес казус и компетентностно интервю. 

  „Категорична съм, когато казвам, че Kaufland България нямаше да се намира където е в този момент, без ценния принос на екипа ни. Дългосрочната инвестиция в хората е най-сигурният избор, който един бизнес може да направи. Благодарение на най-новата програма, така и на всички останали, с фокус върху развитието на служителите ни несъмнено си гарантираме стабилни успехи, постигнати чрез постоянство, целенасочени усилия и двупосочна ангажираност. Вярвам, че „Академиите за развитие“ ще са от изключителна полза за всеки участник, което е от значение и за нас като работодател“, каза Милена Караилиева, директор на „Човешки ресурси“ на Kaufland България. 

  Обучението, развитието и повишаването на квалификацията на служителите е дългосрочен ангажимент на Kaufland България. Затова компанията предлага средно по 6 обучения на всеки служител годишно и непрекъснато добавя нови, отговарящи на текущите тенденции и потребности. Само за изминалата година веригата е инвестирала над 380 хил. лв. в нови обучителни програми, обхванали над 6 400 от служителите ѝ в различните структури и отдели. В дългосрочен план, стратегическите програми, свързани с обучение и развитие и ежедневната мотивация на служителите дават допълнително конкурентно предимство на Kaufland. Благодарение на тях водещият ритейлър успява да запази устойчив във времето квалифициран персонал. Данните сочат, че 57% от екипа на Kaufland е част от компанията над 3 години, а повече от 80% от ръководителите са вътрешно развити и повишени.

  Инвестицията в специализирани обучения на служителите е ключова част от работодателската политика на компанията. През 2022 г. тя е инвестирала над 382 000 лв. в обучения на персонала, като сред тях са над 150 специфични експертни и профилиращи курсове, тренинги за личностно развитие и по езици. Над 6 000 от служителите на Kaufland България са преминали през минимум едно присъствено или онлайн обучение през 2022 г. на ниво компания. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 17 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 23 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 2 дни
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 2 дни
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния