вторник, 16 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2946 прочитания

  HR2HR: Елена Димова и Петя Милчева

  В новия разговор от поредицата Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe, интервюира Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic
  29 март 2023, 10:06 a+ a- a

  Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic (вляво), и Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран

  В новия разговор от поредицата Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe, интервюира Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic. 

  Automattic е глобална компания, която още преди ковид пандемията работи отдалечено. В интервюто Петя и Елена коментират как оперира компания в изцяло дистанционен режим, който няма нищо общо с ковид ситуацията и не произтича от нея. 

  Петя Милчева е Глобален Мениджър в Automattic и винаги е нащрек за доброто в хората, с които я среща забързаният ѝ делник. Оглавявайки ЧР екипа на отдела за онлайн търговия, Петя пътува до близки и далечни страни, за да се среща с клиенти, колеги и екипи, а обичайният работен ден през последните осем години се случва от дома ѝ. Някъде между дестинациите, разпръснати по цял свят, ежедневните ангажименти около двете ѝ малки момчета и спорта е нестихващият стремеж към баланс във всяко начинание. Баланс, който понякога тя трудно съчетава с приключенския си дух и желанието си да променя работната среда към по-добро. 

  Елена Димова е Вицепрезидент на Paysafe за HR операциите в България и стратегически HR Бизнес Партньор на функциите технологии и операции на глобално ниво. В ролята си отговаря за всичките 1400 души екип тук. Има близо 20 години опит в сферата на човешките ресурси на локални и регионални позиции. Работила е в най-различни индустрии, включително финанси и банкиране, бързооборотни стоки и тежка промишленост. Била е и консултант по човешките ресурси при набиране на персонал, ангажиране на служители, възнаграждения, проучвания на заетостта и др.

  С какво се занимава Automattic, наема ли хора и в България и какъв модел на работа прилага? Как Петя стартира кариерата си в Automattic? Какво е да работиш в Automattic и какво е различното в политиките, процесите и практиките към хората? Могат ли всички хора да се приспособят? Как е организирана HR функцията в Automattic? Вижте разговора във видеото: 

   

  Как се поддържа култура в изцяло remote среда и по какъв начин Automattic комуникира със служителите? Организират ли се срещи и колко често? Вижте разговора във видеото: 

   

  Кои са любимите HR програми на Петя? Има ли Recognition програми в Automattic и какво е различното в политиката за възнагражденията в сравнение с традиционния процес?  Какви са предизвикателствата от HR гледна точка и кои са най-често задаваните въпроси от служителите? Вижте разговора във видеото: 

   

  Промени ли ковид нещо в начина, по който работи Automattic? Какво прави компанията по отношение на Well beeing? Какво е мястото на жените в Automattic и какво правят Automattic и Paysafe в посока привличане на повече жени? Вижте разговора във видеото: 


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
  Детелина Смилкова и Еван Болстад
  Георги Първанов и Милена Караилиева
  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
  Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
  преди 4 часа
  В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
  „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
  преди 5 часа
  Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
  Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
  преди 6 часа
  БАКБ придобива Токуда банк
  Очаква се регулаторно одобрение на сделката
  преди 9 часа
  България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
  Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ