сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1382 прочитания

  Официално стартира бизнес академията на Kaufland в УНСС

  Обучението ще започне на 9 март и ще продължи до 27 април
  09 март 2023, 16:47 a+ a- a

  Kaufland България и Университетът за национално и световна стопанство (УНСС) дадоха старт на първата ритейл бизнес академия у нас – Kaufland Business Academy. В рамките на близо три месеца тя ще обучи 34 студенти, които ще придобият практически ориентирани знания и умения. Ключова роля в нея възможността за директно взаимодействие с ключови доказани професионалисти в различи области от ритейл сектора у нас.

  Стартът на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия за студенти бе даден от Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България и от проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС. „Радвам се, че днес даваме началото на Kaufland Business Academy. Като социално отговорна компания и един от най-големите работодатели в страната, осъзнаваме значението на това да се инвестира в младите хора и да се подпомага тяхното кариерно ориентиране и развитие още от университетската скамейка. Вярвам, че Kaufland Business Academy е поредният пример за успешното ни сътрудничество с УНСС, с което ще надградим академичното образование на студентите с примери от практиката. Екипът на Kaufland са е постарал да организира програмата така, че да е едновременно полезна и интересна за курсистите. Сигурен съм, че ще им разкрият неща от кухнята на бизнеса, които ще им дадат голяма преднина в кариерното им развитие в последствие ”, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

  „Тази уникална бизнес академия е в резултат от сътрудничество между най-големия бизнес университет и най-голямата търговска верига в България. Тя ще даде големи възможности за нашите студенти, които ще се докоснат до практиката, ще научат много от специалистите в Kaufland. Нашите усилия да подпомогнем студентите в тяхното професионално развитие е първостепенна задача, затова изградихме традиции на сътрудничество с бизнеса, за да създадем възможност за развитие на нашите студенти, за успешна професионална кариера“, каза Димитър Димитров, ректор на УНСС.

  Обучението на студентите, което е под формата на специално разработени от Kaufland България бизнес модули, ще започне на 9 март и ще продължи до 27 април. Съдържанието му е разпределено в 6 тематични секции с общо 15 презентации по актуални за пазара теми, включително изграждане на идентичност и бранд, позициониране на супербранд, иновации и инвестиции, планиране на успеха и изграждане на силен екип. Участниците ще имат възможността да се запознаят с различни специалисти от ритейл бизнеса, както и да приложат усвоените знания, като разработят решения на реални бизнес казуси и проведат последващ стаж в избран от тях отдел в Централния офис на Kaufland България. Най-любознателните ще могат да се включат и в допълнителни soft skills обучения. Всички студенти на Академията, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат и стипендия в размер на 1800 лв.

  Официален поздрав към студентите отправиха също така Милена Караилиева, директор Човешки ресурси в Kaufland България, проф. Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики (УНСС) и Атанас Димитров, директор Междууниверситетски център за развитие на кариерата (УНСС). В изказванията си всички бяха единодушни за огромното значение на партньорството между институциите, както и ролята му за бъдещото кариерно реализиране на възпитаниците.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Далеч сме от общ изкуствен интелект
  Това заяви президентът на Microsoft Брад Смит, като добави, че технологията може да се случи след десетилетия
  преди 6 часа
  Moody's понижи перспективата на дълговия рейтинг на Китай
  Агенцията предупреди, че може да понижи и кредитния рейтинг на втората по големина икономика в света
  преди 7 часа
  Проучване: За 25% от компаниите у нас AI ще да доведе до загуба на работни места
  Технологията у нас се прилага най-вече в ИТ, Mapĸeтинг и Чoвeшĸи pecypcи, сочи доклад на LS-S Leadership Support
  преди 10 часа
  Изграждат 5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия
  За целта ще бъде използвано европейско финансиране
  преди 12 часа
  Резултатите на 15-годишните в изследването PISA се влошават
  Изследването е проведено през 2022 г. в областите математика, четене и природни науки