четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1132 прочитания

  Schneider Electric ще си сътрудничи с 3 висши учебни заведения в България

  Компанията подписа 5-годишни споразумения с три ВУЗ-а в София и Пловдив
  08 март 2023, 15:59 a+ a- a

  Снимка: Schneider Electric

  На церемония в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив се състоя официалното подписване на споразуменията за сътрудничество между компанията и три български висши учебни заведения – Технически университет – София, Технически университет – филиал Пловдив и Университет по хранителни технологии – Пловдив. 

  Споразуменията бяха подписани от Мартин Йорданов, управител на фабриката на Schneider Electric в Пловдив, доц. д-р инж. Дочо Цанков, катедра автоматизация на електозадвижванията ТУ София, доц. Таня Титова-Костуркова, декан на Технически факултет към Университет по хранителни технологии – Пловдив, и доц. Никола Шакев, зам.-директор на ТУ – филиал Пловдив. 

  „Инвестицията в образованието и развитието на младите професионалисти у нас е една от основните отговорности на Schneider Electric. Подписването на споразуменията с университетите идва като естествено продължение на програмата ни „Устойчиво образование с Schneider Electric“, сподели Ивелина Николова, генерален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово. „Основната цел на програмата е да изгради професионални компетенции у младите хора чрез достъп до качествено образование и практически опит, както и да подпомогне ранното им кариерно ориентиране“, допълни още тя. 

  Споразуменията за сътрудничество с трите университета обхващат широк спектър от образователни дейности, като една от основните точки в документа е дарението на специализирано оборудване, което Schneider Electric прави съобразно нуждите на учебните заведения за по-съвременно обучение по технологичните специалности. Компанията ще инвестира и в изграждането на споделени работни пространства с цел да стимулира екипната работа между студентите и да им създаде условия за генерирането на идеи в неформална среда. 

  „Ангажирането на Schneider Electric с бъдещите професионалисти от сферата на иновациите и технологиите ще продължи да бъде на преден план за нас с мисия да се създават все по-добри инженерни кадри, които да са двигатели на промяната и развитието в професионалните среди в България“, сподели Мартин Йорданов, управител на фабриката на компанията в Пловдив. „Партньорството ще осигури стажове и постоянен контакт на нашите експерти със студентите под формата на изнесени лекции, посещения като част от учебната програма, неформални срещи и участия в университетски събития. Целта е да обменяме полезно ноу-хау както с обучаващите се, така и с техните преподаватели“, допълни още той. 

  Представителите на университетите благодариха на компанията за дългогодишното сътрудничество, като споделиха, че взаимодействието между университетите и индустрията е призвание и мисля, която отговаря на нуждите на обществото, свързани с технологичното развитие и иновации. 

  С официалното подписване на споразуменията бяха набелязани и първите конкретни стъпки, които ще се предприемат във всяко учебно заведение, както и възможностите за междууниверситетски събития и проекти през 2023-та година.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 минута
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 1 час
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 18 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 21 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените