събота, 25 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3263 прочитания

  Телерик Академия обяви нов курс за подготовка на хора без опит за ИТ кариера

  Приемът в програмата Alpha Python е отворен до 21 май за всеки, който иска да стартира развитието си в ИТ сферата
  08 февруари 2023, 10:39 a+ a- a

  Телерик Академия обяви прием за третото издание на програмата за подготовка на Python програмисти - Alpha Python. Академията обяви и промените в безплатния курс по основи на програмирането, за да отговаря още повече на нуждите на напълно начинаещите и да даде шанс на всеки да се подготви за приема за Alpha Python. Новият формат на курса включва работа в екипи, подкрепа от ментори и постоянна обратна връзка, а записването за него продължава до 26 март. До същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния прием и да запазят мястото си в Alpha Python преди запълването на групата с финалния изпит.

  „Днес всеки говори за ИТ кариера, тъй като секторът предлага много пътища за развитие. Всяка следваща година това привлича и все повече хора, за които програмирането е изцяло нова сфера. За нас е важно да предоставим именно на тези хора възможност за стартиране на ИТ кариера, а един от начините за това е чрез безплатния курс по основи на програмирането преди всяка Alpha. На база обратна връзка от участници и спрямо техните нужди, обновихме курса, за да може всеки желаещ да направи успешна първа крачка към ИТ сектора, да придобие базови умения в писането на код и да разбере дали е за него. След 6-те безплатни сесии с водещ трейнър, всеки, който иска да стане Python програмист, ще бъде готов за приемния изпит в Alpha Python”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Приемът в програмата Alpha Python е отворен до 21 май за всеки, който иска да стартира развитието си в ИТ сферата. За хората без опит се провежда безплатен курс по основи на програмирането, с който да усвоят основите и да се подготвят за приема с помощта на водещ трейнър и екип от ментори. Курсът може да бъде съчетаван с работа и лични ангажименти, а всеки желаещ да участва трябва да заяви интерес до 26 март през сайта на Академията. Кандидатите, които вече имат начални познания в програмирането, могат да се явят на ранния приемен изпит на 28 март с език по избор - Python, Java, C#, JavaScript, C++. Ако участниците не са доволни от резултата, имат възможност да го подобрят като се включат в безплатния курс по основи на програмирането и се явят на финалния изпит на 23 май.

  Участниците в 6-месечното обучение Alpha Python ще се обучават по изцяло практическа програма. В над 800 часа ще усвояват модерна теория и ще работят по реални проекти под менторството и насоките на опитни трейнъри и екип от ментори - хора, преминали през същото обучение и вече успешно реализирани в сектора. Местата в програмата са ограничени (45-50 човека), за да може всеки курсист да получи персонален подход на обучение и план за развитие. Трейнърите в програмата проследяват успеха на участниците, провеждат индивидуални срещи с всеки, който има нужда от допълнително внимание и съвети и се грижат курсистите да следват необходимото темпо, за да може след 6 месеца да са готови за старта на първата си ИТ кариера. Финалният модул на програмата включва сесии с кариерен коуч, който подготвя участниците за процеса по търсене и кандидатстване за работа, изготвяне на CV и участие в технически и HR интервюта. Курсистите могат да разчитат на тази подкрепа до 6 месеца след завършване на програмата. В този етап от обучението участниците се срещат и с партньорите на Академията - водещи ИТ компании, които споделят повече за себе си и представят екипите си. Те присъстват и на финалните презентации на участниците, което дава възможност на курсистите да получат предложения за работа скоро след завършването си.

  На 28 февруари Академията организира безплатен уебинар, по време на който Едуард Евлогиев, технологичен трейнър в Alpha Python и Наталия Светозарова, кариерен коуч в програмата ще споделят повече за кариерната реализация в ИТ сектора, възможностите и търсените умения, както и всички детайли за 6-месечното обучение - безплатна подготовка, работа в екип и реални проекти, партньори, кариерни сесии. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  Πpи зaмянaтa нa лeвa c eвpo заплатата ми, ако е 1500 лв., ще стане ли автоматично 1500 евро?
  От Българска народна банка обясняват след като се въведе еврото, как ще се превалутират заплатите
  преди 18 часа
  Представиха сайта за за наблюдение на цените на основни хранителни продукти
  Към момента са включени около 30 основни хранителни продукта
  преди 21 часа
  НСИ отчете спад на цените на жилищата в София
  Понижението е за последното тримесечие на 2022
  преди 22 часа
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  преди 23 часа
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ