събота, 25 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  953 прочитания

  Amdaris с 4-ма нови служители след края на стажантската си програма

  Компанията финализира първата си стажантска програма у нас
  03 февруари 2023, 13:36 a+ a- a

  Снимки: Amdaris

  В края на януари завърши първата стажантска програма на Amdaris България. В нея участваха 7 новоизгряващи български IT таланта, които учиха и работиха редом с 11 стажанти на Amdaris в Румъния, съобщиха от компанията за Economy.bg.

  Програмата беше с продължителност 3 месеца и включва 47 лекции и десетки прекарани часове на стажантите с техните ментори. В края на програмата всеки участних е представил своя личен проект пред румънския и българския екип на Amdaris. 

  Цанко Тинчев, ръководител на стажантската програма

  „Стажантската програма беше истинско предизвикателство за всички ни“ – споделя Цанко Тинчев, ръководил програмата. „Безспорно тя беше изключително полезна за стажантите ни, защото те успяха отлично да изградят проектите си от нулата – част от тях дори са почти готови да бъдат пуснати на пазара. Фактът, че на всеки беше дадена възможност да избере какъв уебсайт да разработи, действително ги накара да вложат сърце и душа в това, което правят. Желанието и хъсът, които вложиха тези 3 месеца, могат да послужат за пример на всички, които сме в сферата, защото те не се спряха пред нищо и ползваха технологии като .NET, Angular, React, някои от които им бяха напълно непознати.“

  По време на програмата всеки стажант е имал до себе си ментор, с когото да обсъжда напредъка по проекта си, задачите, които се дават след всяка лекция, и всякакви казуси, които изникват по време на работата.

  „За нас беше също много полезно преживяване да даваме насоки, да предаваме знания и да развиваме лидерските си умения, а моето лично предизвикателство беше да успея да подпомагам и насочвам човека, чийто лидер бях, да намери пътя до решаването на дадено неизвестно, без да му го посочвам директно.“, каза още Цанко Тинчев.

  Проектите, които стажантите представиха, са свързани с разнообразни сфери: свободно време, доброволчество, онлайн магазини, туризъм, недвижими имоти, коли под наем и други. Всяка презентация представя идеята на проекта, функционалностите на уебсайтовете и използваната методология за изграждането им.

  В анкетата за обратна връзка, която компанията провежда с участниците, те категорично заявяват, че стажът, лекциите и работата им с ментор са били изключително полезни. Това, което посочват като особено полезно, са няколко неща: това, че всеки е можел да работи със свой ритъм; отзивчивостта на всеки колега от Amdaris, независимо дали е менторът му, или не; възможността да комуникира и да черпи знания не само от българи, но и от румънци, и да упражнява английския си.

  Всички участници в програмата получиха сертификати за успешно завършване. Четирима от тях стават част от екипа на Amdaris от март месец на трудов договори и позиция младши програмист.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Amdaris Bulgaria EOOD в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Πpи зaмянaтa нa лeвa c eвpo заплатата ми, ако е 1500 лв., ще стане ли автоматично 1500 евро?
  От Българска народна банка обясняват след като се въведе еврото, как ще се превалутират заплатите
  преди 18 часа
  Представиха сайта за за наблюдение на цените на основни хранителни продукти
  Към момента са включени около 30 основни хранителни продукта
  преди 21 часа
  НСИ отчете спад на цените на жилищата в София
  Понижението е за последното тримесечие на 2022
  преди 22 часа
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  преди 23 часа
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ