четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3751 прочитания

    Какво четат HR лидерите в България: Петър Джугански, OpenTag

    The subtle art of not giving a f*ck ще ви накара да се замислите за важните неща, как да преживявате неволите по-леко и ще ви разсмее поне няколко пъти
    31 януари 2023, 09:58 a+ a- a

    Петър Джугански - HR & Recruitment Manager на OpenTag. Колаж: Economy.bg

    Какво четат HR лидерите в България? Кои са книгите и авторите, от които черпят вдъхновение? Какви уроци и поуки си извличат от тях? Economy.bg попита HR професионалисти във водещи компании в България. Вижте какво отговори  Петър Джугански - HR & Recruitment Manager на OpenTag.

    Вижте какво отговори Петър Джугански - HR & Recruitment Manager на OpenTag.

    Една от най-интересните книги, които прочетох миналата година, е The Subtle art of not givng a f*ck на Марк Менсън (книгата има издание и на български език - „Тънкото изкуство да не ти пука“ (ИК Хермес), бел.р.).

    Ако ви е дошло до гуша от постоянното напрежение в работата, от високите очаквания към вас в професионален и личен план и сте на една или пък две крачки от това да изгорите като факел – тази книга е и за вас! Книгата дава глътка свежест в морето от позитивна токсичност, като авторът ни обяснява, че много често to not give a f*ck за определени неща е всъщност начинът да живеем един по-щастлив и успешен живот.

    Идеята не е да бъдем апатични непукисти, напълно неповлиявани от всичко случващо се около нас, а да изберем правилно нещата, за които да ни пука. Важно е да осъзнаем кои са нещата, за които наистина ни пука и си заслужава да влагаме емоции в тях, и кои са тези, за които просто не си заслужава да си хабим нервите.

    В книгата е отделено и специално внимание за страданието като неразделна и важна част от нашия живот. Несполуките и трагедиите в живота просто ще ни сполетят в даден момент, не може да бъдем вечно щастливи, това, което обаче е истински важно, е как реагираме на тях. Когато се научим да не се ядосваме напразно за незначителни неща, всъщност ще станем по-устойчиви, за да се справяме с неизбежните борби, които ни съпътстват в живота.

    Ще завърша с това, че The subtle art of not giving a f*ck е една забавна книга, но и дълбока посвоему. Стилът, в който е написана, е ведър и лек, като историите, разказани в нея, ще ви накарат да се замислите за важните неща, как да преживявате неволите по-леко, но пък и ще ви накарат да се разсмеете поне няколко пъти.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 8 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 8 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 9 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 10 часа
    преди 13 часа