петък, 01 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1805 прочитания

  Защо да уча за DevOps инженер?

  Нараства търсенето на DevOps специалисти в България, Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери
  10 януари 2023, 14:42 a+ a- a

  Красимир Костадинов - Директор на Scalefocus Academy. Снимка: Economy.bg

  Все повече компании осъзнават нуждата от DevOps екипи в организацията им. DevOps инженерите имат основна роля в ускоряването на дигитализацията и оптимизирането на процесите и именно заради това търсенето на такъв тип специалисти расте. 

  В отговор на тези тенденции софтуерната академия на Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери в началото на 2023 г. Курсът е с продължителност 90 дни и е безплатен, като включва лекции, практически лаборатории и учебни материали. Крайният срок за кандидастване е 15 януари 2023.

  „Все по-комплексен софтуер се доставя и по-интензивно от всякога, за да отговори на нуждите на потребителите и динамичната бизнес среда. Това поражда нужда от инженери специалисти в изграждане и поддържане на автоматизирано, безопасно и надеждно доставяне на качествени софтуерни системи в комплексни облачни и хибридни среди. Именно заради острата нужда от DevOps инженери в България стартирахме и нашия курс в Scalefocus Academy. С нашата специално планирана 90-дневна програма вярваме, че ще подготвим едни добри професионалисти, които да отговарят на нуждите на бизнеса”, споделя Красимир Костадинов - Директор на Scalefocus Academy.

  Каква е ролята на DevOps специалистите и какво ги прави толкова желани?

  DevOps е спойката между екипите за разработка (Development) и тези за операции (Operations). Инженерната практика подобрява процеса на работа и съкращава времето, нужно за промяна по работещи системи. Намаляват се дефектите, които биват доставяни на продукционните среди чрез изпълнение на тестове и анализи на код и чрез системи, като целият процес от вземане на нов код до мониториране на работещите системи се поема от DevOps екипите.

  С какво помага DevOps на екипите?

  Освен че помагат при комуникацията между екипите и на това се отдава по-бързата разработка, по-добра функционалност и иновативност, техническите ползи са немалко:

  -Непрестанна интеграция и доставка, като премахва пречки и забавяне в работата чрез автоматизация.

  -По-бързо възстановяване от инциденти благодарение на проактивното автоматизирано следене на различни среди за предкритични състояния и автоматизирано възстановяване от обичайни проблеми по хардуер или подсистеми. 

  -По-често и безопасно доставяне на функционалности на крайните потребители благодарение на автоматизирани поточни линии за тестване, анализ и доставяне на софтуерни промени (DevOps pipelines).

  -Драстично намаляване на времето за засичане на проблеми и възстановяване на системи.

  -Увеличаване на безопасността на системи срещу кибератаки благодарение на автоматизиран анализ на код и конфигурации, даващи допълнителни детайлни възможности за бърз стандартен анализ на софтуер преди доставяне.

  Как се става DevOps инженер за 90 дни?

  „Основното нещо, което е нужно, е жажда за нови знания и умения. Това е среда, в която всеки ден научаваш нещо ново и се сблъскваш с нови проблеми, които чакат решение. Разбира се, 90 дни са твърде кратко време, за да се стартира от нулата. За да бъдете приети в курса на Scalefocus Academy, не е нужно да сте имали опит с DevOps практиката, но е нужно да имате основни знания в софтуерната разработка“, отбелязва Красимир Костадинов.

  Курсът е интензивен и включва лекции и практически лаборатории (в делнични дни от 18:00 до 21:00 часа), в които тясно се работи с преподавателите по реални проекти, с които курсистите натрупват нужния опит за стартиране на кариера.  Успешно завършилите Scalefocus Academy ще имат шанс да започнат работа в софтуерната компания.

   

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Scalefocus в JOBS.bg

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  България се представя на SLUSH 2023
  Страната ни е представена от 20 технологични стартъпа и министър Стойчева
  преди 14 часа
  Американската икономика с по-голям ръст през третото тримесечие
  Данните бяха ревизирани в положителна посока до 5,2% ръст на БВП
  преди 16 часа
  Законът за насърчаване на електромобилността ще бъде обявен за обществено обсъждане до края на годината
  Една от основните му цели е до 2026 г. у нас да има поне 30 000 електромобила и поне 10 000 зарядни точки
  преди 16 часа
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 17 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“