неделя, 01 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  593 прочитания

  Служителите на Disney трябва да се върнат в офиса

  Те трябва да са на работа 4 дни в седмицата
  10 януари 2023, 08:47 a+ a- a

  Снимка: Disney

  Главният изпълнителен директор на Disney Боб Игер съобщи, че служителите, които в момента работят хибридно, трябва да се върнат в корпоративните офиси 4 дни в седмицата, считано от 1 март, според имейл, получен от CNBC.

  В имейла Игер подчерта важността на личното сътрудничество. „Докато се срещах с екипи в цялата компания през последните няколко месеца, ми беше напомнено за огромната стойност да бъдеш заедно с хората, с които работиш“, написа Игер. „Както сте ме чували да казвам много пъти, творчеството е сърцето и душата на това кои сме ние и това, което правим в Disney. И в творчески бизнес като нашия, нищо не може да замени способността да се свързвате, наблюдавате и творите с връстници, която идва от това да сте физически заедно, нито възможността да израствате професионално, като се учите от лидери и ментори.“

  По време на пандемията много компании избраха работа от вкъщи или хибридни модели на работа, които сведоха до минимум големи събирания на хора и по този начин разпространението на Covid. Тъй като нивата на ваксинация нарастват и случаите и хоспитализациите намаляват, компании като Disney се стремят да върнат персонала в офисите и да се върнат към по-нормалната работна среда от преди пандемията, пише CNBC.

  Разпоредбата на Игер за 4 дни на седмица е относително строга в сравнение с други големи компании, които са избрали 2 или 3 задължителни дни в офиса за хибридни служители. Служителите на Apple трябва да се върнат на работа в офиса 3 дни в седмицата през септември. Собственикът на Twitter Илон Мъск, който е известен с това, че е спал в помещенията на своите компании в знак на ангажираност, нареди почти всички служители на Twitter да се върнат в офиса 5 дни в седмицата през ноември.

  Новата политика на Disney идва по-малко от 2 месеца след като Игер се завърна начело на компанията, обещавайки двугодишен престой, който ще предизвика нов растеж за компанията и ще създаде наследник, който да заеме мястото му.

  Игер планира да реорганизира отдела за разпространение на медии и развлечения на Disney, който контролира съдържанието и разпространението на компанията. Той продължи замразяването на наемането на персонал, въведено от предишния CEO Боб Чапек, докато променя организационната структура на компанията, за да върне бюджетните правомощия на тези, които избират творчески проекти.

  Акциите на Disney са паднали с около 40% през последната година. Компанията има пазарна оценка от около $174 милиарда.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост