вторник, 23 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  841 прочитания

  Служителите на Disney трябва да се върнат в офиса

  Те трябва да са на работа 4 дни в седмицата
  10 януари 2023, 08:47 a+ a- a

  Снимка: Disney

  Главният изпълнителен директор на Disney Боб Игер съобщи, че служителите, които в момента работят хибридно, трябва да се върнат в корпоративните офиси 4 дни в седмицата, считано от 1 март, според имейл, получен от CNBC.

  В имейла Игер подчерта важността на личното сътрудничество. „Докато се срещах с екипи в цялата компания през последните няколко месеца, ми беше напомнено за огромната стойност да бъдеш заедно с хората, с които работиш“, написа Игер. „Както сте ме чували да казвам много пъти, творчеството е сърцето и душата на това кои сме ние и това, което правим в Disney. И в творчески бизнес като нашия, нищо не може да замени способността да се свързвате, наблюдавате и творите с връстници, която идва от това да сте физически заедно, нито възможността да израствате професионално, като се учите от лидери и ментори.“

  По време на пандемията много компании избраха работа от вкъщи или хибридни модели на работа, които сведоха до минимум големи събирания на хора и по този начин разпространението на Covid. Тъй като нивата на ваксинация нарастват и случаите и хоспитализациите намаляват, компании като Disney се стремят да върнат персонала в офисите и да се върнат към по-нормалната работна среда от преди пандемията, пише CNBC.

  Разпоредбата на Игер за 4 дни на седмица е относително строга в сравнение с други големи компании, които са избрали 2 или 3 задължителни дни в офиса за хибридни служители. Служителите на Apple трябва да се върнат на работа в офиса 3 дни в седмицата през септември. Собственикът на Twitter Илон Мъск, който е известен с това, че е спал в помещенията на своите компании в знак на ангажираност, нареди почти всички служители на Twitter да се върнат в офиса 5 дни в седмицата през ноември.

  Новата политика на Disney идва по-малко от 2 месеца след като Игер се завърна начело на компанията, обещавайки двугодишен престой, който ще предизвика нов растеж за компанията и ще създаде наследник, който да заеме мястото му.

  Игер планира да реорганизира отдела за разпространение на медии и развлечения на Disney, който контролира съдържанието и разпространението на компанията. Той продължи замразяването на наемането на персонал, въведено от предишния CEO Боб Чапек, докато променя организационната структура на компанията, за да върне бюджетните правомощия на тези, които избират творчески проекти.

  Акциите на Disney са паднали с около 40% през последната година. Компанията има пазарна оценка от около $174 милиарда.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 54 минути
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители
  преди 3 часа
  Meta спира някои от своите ИИ разработки
  Компанията няма да пусне мултимодалните си AI в Европа и постави на пауза генеративния AI в Бразилия
  преди 19 часа
  Започна строителството на нов корпус на НПМГ
  Изградени ще бъдат и физкултурен салон с многофункционална зала и STEM център
  преди 1 ден
  Байдън се отказа от президентската напревара
  Той подкрепи Камала Харис за следващия кандидат на демократите в САЩ
  преди 1 ден
  За 7 г. Wizz Air е обслужила над 4 млн. пътници на летище Варна
  Авиокомпанията обслужва 12 дестинации в 7 държави от морската ни столица
  преди 1 ден
  OpenAI с по-евтина версия на най-мощния си ChatGPT
  GPT-4o mini, е по-интелигентен и с над 60% по-евтин от GPT-3.5 Turbo