събота, 15 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5548 прочитания

  Запознайте се с ИТ стажантите на Комерцбанк

  Научете повече за второто издание на стажантската програма от Бетина Георгиева - Talent Acquisition Lead
  25 ноември 2022, 09:50 a+ a- a

  Снимка: Бетина Георгиева - Talent Acquisition Lead, Технологичен център Комерцбанк София

  Технологичен център Комерцбанк София е технологичното подразделение на водещата международна търговска банка Комерцбанк.  Компанията стъпва в България през юни 2020 г., като основният фокус на екипите е цялостна дигитализация на вътрешните бизнес процеси.  Още със старта екипът разпознава образовнаието като своя мисия и полага основите на многобройни колаборации с училища и университети. През 2021 компанията организира и първата си стажантска програма, а до края на януари 2023 е отворен подборът на стажанти за второто издание. Стажът стартира през март 2023 и ще продължи 9 месеца.

  Повече за стажантската програма на Комерцбанк в България разказва Бетина Георгиева - Talent Acquisition Lead. Запознайте се и с част от ИТ стажантите, успешно преминали програмата. 

  Какво Ви мотивира да създадете стажантска програма?
  Като компания, която подкрепя образованието и развитието на младите хора в България в ИТ сферата посредством ред инициативи, организирането на стажантска програма в центъра в София беше един от нашите приоритети. 

  Първата стажантска програма на Дигиталния Технологичен Център на Комерцбанк в  София,  която организирахме миналата година,  беше изключително успешна. В нея участваха 12 стажанти в различни технологични области, като по-голямата част от тях ще продължат да работят за компанията и след приключването на стажа.

  Този успех ни мотивира още повече да продължим с  инициативата. При нас работят изключителни професионалисти, които с радост споделят знанията и уменията си с по-млади колеги.

  Айлин Исмаил

  Стажът премина неусетно за мен и научих много неща

  Стажът премина неусетно за мен, въпреки неговата продължителност от 9 месеца. Получих безценен опит и знания от професионалисти в сферата, като смея да твърдя, че успях да науча много неща. Също така през тези месеци имаше доста визити от колеги от други локации на компанията и успях да се запозная с тях и да обменим опит. През първите няколко месеца преминах вътрешно разработена техническа академия, която ми беше необходима, за да се запозная с основните технологии, с които работи екипът. След това ми бяха възложени задачи, свързани с реалната практика.

  Как ще протече програмата? За кого е подходяща и в кои отдели ще приемате стажанти?
  Едно от големите предимства на стажа при нас е неговата практическа насоченост. Даваме възможност на младите специалисти да работят по конкретни реални проекти и така те развиват ключови умения и знания, които са в основата на успешния кариерен старт. 

  Програмата е подходяща за студенти бакалавър трета или четвърта година или магистри в технологични направления. Ще приемаме стажанти в 9 различни отдела. Te ще бъдат ангажирани с различни проекти, свързани с дигитализацията  на банката. 

  Александър Ангелов

  Най-ценно за мен беше запознанството със страхотни хора

  Стажът за мен премина като по вода. Имах късмета да се включа в екип, който прави всичко възможно да допринесе за моето развитие. Като най-ценно бих определил запознанството с целия екип, страхотни хора.

  В какви технологични направления ще могат да се развиват стажантите?
  Стажантите ще имат възможност да се развиват в следните технологични направления: Java, .NET, C#, JavaScript, React, IBM BPM, SCCM,  Packaging, Scripting и Automation, Cloud, Network and Security, както и Cyber Defense. 

  Как ще се формализират отношенията със стажантите? Програмата платена ли е?
  Да, програмата е платена. Стажантите ще получат срочен трудов договор с възможност за преминаване към постоянен договор след края на програмата. Те ще могат да работят както на пълен, така и на половин работен ден.

  Марина Зайкова

  Бях пряк участник в реалния работен процес

   Най-ценното за мен по време на стажа беше възможността да наблюдавам работния процес в реална работна среда и да бъда пряк участник в него. Освен това имах възможността да се запозная с методологията на намиране на решения на дадени проблеми със съвместните усилия на целия екип.

  Колко души ще могат да се включат в програмата и колко време продължава тя?
  На този етап планираме около 22 стажанти, двойно повече от първата ни програма. Програмата ще бъде с продължителност от 9 месеца. 

  Какви са сроковете за кандидатстване и какви са очакванията на компанията?
  Подборът на стажанти ще продължи до края на месец януари. При интерес, потенциални кандидати могат да изпратят документите си на jobsbg@commerzbank.com.

  Кои са критериите, на които държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  Най-важното за нас е кандидатите да имат мотивация и желание за учене и развитие, основни технически познания, както и добри комуникационни умения. Търсим млади таланти в различни направления: разработчици на софтуер frontend и backend, application Operations инжeнери с интерес към облачните решения, Network and Security инженери, бизнес аналисти, инженери с интерес към решения, свързани с модернизирането на дигиталното работно място.

  Кристиян Борисов

  Вече работя на постоянен трудов договор

  Личното ми кариерно развитие в компанията е налице днес. Имам възможността да започна на постоянен трудов договор, да остана с уникалните ми колеги и да продължа да съм част от страхотния работен процес, който имаме всеки ден.

  Какви ще бъдат стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Стъпките за подбор включват първоначален разговор с представител от човешки ресурси, техническа задача, както и среща с бъдещите ментори на стажантите.  

  Може ли да дадете пример за задачите, които ще трябва да решат?
  Задачите ще бъдат различни в зависимост от областта, в която стажантът иска да се развива. Нашата цел е да проверим както основните технически умения, така и логическото мислене.

  За много от тях това може да бъде първо сблъскване с IT света. Какъв съвет бихте дали на кандидатите, на които им предстои интервю за стажантската програма?
  Държим всеки един от кандидатите да разбира добре основните технологични принципи на направлението, за което кандидатства. Мотивацията и стремежът към усвояване на нови знания и развитие също са от първостепенна важност.               

   Какви са плановете на Commerzbank AG в бъдеще и каква роля играе стажантската Ви програма?
  Стратегическите планове на компанията включват допълнително разрастване на технологичния център в София. Стажантската ни програма изпълнява две основни мисии. Едната е свързана с поощряване развитието на ИТ сектора в България, както и даване възможност на младите таланти да се развиват.  Другата има за цел да запълни нуждите ни от ИТ специалисти, които да развиваме и впоследствие да могат пълноценно да участват в изграждането на новото дигитално бъдеще на Commerzbank. 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Digital Technology Center Commerzbank AG Sofia Branch в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 11 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 12 часа
  преди 14 часа
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 15 часа
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 16 часа
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители