събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5216 прочитания

    Какво е да работиш в Wizz Air?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какви хора търси за екипите си, разказва Андраш Радо – старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air
    26 септември 2022, 17:25 a+ a- a

    Снимка: Андраш Радо – старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air

    Wizz Air управлява флот от 165 самолета Airbus A320 и A321. Създадена през 2003 г., днес компанията лети до над 50 държави, осигурявайки нискотарифни маршрути между почти 200 града.

    В световен мащаб компанията работи с 5000 професионалисти в три основни категории: пилот, член на кабинния екипаж и офис служител. Wizz Air се разраства с бързи темпове. Компанията е наела над 2000 членове на кабинния екипаж и 450 пилоти през първите 8 месеца на 2022 г.

    ВИЗИТКА Wizz Air
    • Сфера на дейност: Авиационен транспорт
    • В България е от: Първият български полет на Wizz Air излита от София преди почти 17 години – през септември 2005 г.
    • Брой служители глобално: 5000
    • Брой служители в България: близо 400
    • Офиси: В България Wizz Air има 3 бази: 1 в София, 1 във Варна и една лятна в Бургас (работеща само през летния сезон).
    • Клиенти/Пазари: Wizz Air лети до 48 държави и предлага над 600 маршрута от 25 бази в региона
    • Компанията в цифри: Компанията е превозила почти 40 милиона пътници през последните 2 години, докато над 292 милиона през последните 18 години и продължава да расте. Флотът на Wizz Air се състои от 165 самолета и е един от най-младите в света – средната възраст на самолетите е само 4,7 години. До края на десетилетието компанията ще има 500 самолета. През последната финансова 2022 година, компанията има 27,1 милиона пътници и разполага с 1,6 милиарда евро общи парични средства. Компанията е наела над 2000 членове на кабинния екипаж и 450 пилоти през първите 8 месеца на 2022 г.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Андраш Радо – старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air.

    Андраш, разкажете ни за Wizz Air – кога е създадена компанията и откога присъства в България?
    Самото начало на най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа е сякаш вдъхновенo от филм. Идеята за създаването на Wizz Air се ражда през юни 2003 г., когато шестима души с богат опит в авиокомпаниите, както и с успешно развитие до момента, започват работа заедно с Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на компанията. Три месеца по-късно Wizz Air вече е регистрирана компания и е готова за полети. Първият полет е извършен на 19 май 2004 г. от Катовице до Лондон Лутън. Година по-късно, през септември 2005 г., от София излита първият български полет на Wizz Air. 18 години по-късно компанията лети до над 50 държави, осигурявайки нискотарифни маршрути между почти 200 града.

    Снимка: Wizz Air

    Колко самолета управлява компанията?
    Wizz Air управлява флот от 165 самолета Airbus A320 и A321. Екип от всеотдайни авиационни професионалисти предоставя отлично обслужване и ниски цени, което прави Wizz Air предпочитаният избор от 27,1 милиона пътници през финансовата 2022 година, завършваща на 31 март 2022 г. Основната цел на компанията е да улесни живота на хората чрез достъпни пътувания за всички и да предостави нови възможности за пътуване на хората в Европа и извън нея. В момента превозвачът лети до 50+ държави и предлага над 1000 маршрута от 41 бази.

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Всеки е добре дошъл в Wizz Air и ние се ангажираме да гарантираме, че всеки навсякъде може да се възползва от пътуването на възможно най-ниските цени. Компанията е много силна в Централна и Източна Европа, като има най-голям географски отпечатък в Европа. WIZZ стъпи в няколко западноевропейски държави и има авиокомпания в Абу Даби, откъдето може да достигне до няколко милиарда души.

    Снимка: Wizz Air

    Къде има офиси компанията по света?  
    В момента Wizz Air има офиси в Будапеща, Лондон и Абу Даби. В други държави, в които авиокомпанията има бази, има стаи за екипажа, където членовете му се събират за брифинги преди/след полета.

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    В световен мащаб компанията работи с 5000 невероятни професионалисти в три основни категории: пилот, член на кабинния екипаж и офис служител. Всяка от тях има своите специфики, но всички са обединени от общата мисия на компанията – да предоставя висококачествени туристически изживявания на достъпни цени. В компанията приветстваме хора с образование в различни сфери, хобита, знания и т.н. Wizz Air е всеобхватна компания, в която работят хора от над 60 националности.

    Снимка: Wizz Air

    Какви хора най-често търси компанията – с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Wizz Air търси професионалисти с позитивно отношение и вяра в себе си. При нас на работа като членове на кабинния екипаж започват хора с малък или без опит, както и такива, които вече са работили като членове на кабинен екипаж. А пък Академията ни за пилоти предоставя уникална и много финансово изгодна възможност за кандидатите да бъдат обучени за пилоти и им предлага договор след успешните им изпити.  (Повече информация за Академията за пилоти тук)  

    Някои от основните изисквания, за да станете член на кабинния екипаж, са:
    • 18 години;
    • завършено средно образование;
    • добър писмен и говорим английски и за предпочитане друг език от Централна и Източна Европа;
    • умение за плуване;
    • без татуировки по видимите части на тялото, които не могат да бъдат покрити с униформата;
    • чисто съдебно минало;
    • обхват на ръката до 210 см без обувки.

    Изискванията за ставане на пилот са по-специфични и могат да бъдат намерени в подробности тук, но някои от стандартните са:
    • неограничено право да живеете и работите в страна, където Wizz Air има оперативна база;
    • валидни лицензи;
    • медицинско свидетелство;
    • добро владеене на английски език.

    Разкажте ни повече за възможностите млад човек без опит да започне в компанията.
    Wizz Air окуражава всички ентусиасти, които искат да проучат безбройните възможности, които авиокомпанията предоставя да посетят кариерните събития. Компанията редовно организира дни за набиране на кандидати за кабинен екипаж, където хората могат да намерят своята нова мечтана работа. Предстоящите събития са:

    • София, 1 октомври, 09:00 ч., локация: х-л „Новотел“ (бул. „Цариградско шосе“ 115);
    • София, 13 октомври, 09:00 ч., локация: х-л „Новотел“ (бул. „Цариградско шосе“ 115);
    • Варна, 18 октомври, 09:00 ч., локация: х-л „Аква“ (ул. „Девня“ 12);
    • Бургас, 19 октомври, 09:00 ч., локация: х-л „Авеню Делукс“ – Бургас (бул. „Транспортна“ 6);
    • Варна, 28 октомври, 09:00 ч., локация: х-л „Аква“ (ул. „Девня“ 12).

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Wizz Air е цветна и приобщаваща компания. Хората са енергични, отзивчиви, позитивни. Нестандартната работна среда и разнообразните ежедневни ситуации помагат на колегите да създадат истински приятелства. Работата в компанията изисква социални качества, тъй като служителите редовно работят в екип. Това е причината компанията активно да се опитва да поддържа екипния дух с различни общи инициативи като вътрешни събития в базите, както и големи международни фирмени събития. В Wizz Air наистина е динамично и е страхотно място за работа.

    Снимка: Wizz Air

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Wizz Air е компания, в която човек може да се развие професионално. Тя се разраства с безпрецедентни темпове и има все повече възможности както за офис среда, така и за членовете на екипажа, които смело ще напредват в кариерата си. Сред възможностите за кариерно развитие са:
    • бързото (но въз основа на професионални заслуги) надграждане на работата на пилоти;
    • уникалната програма на авиокомпанията за израстване от кабинен екипаж до пилот, многото допълнителни позиции, за които членове на кабинния екипаж може да кандидатстват (напр. старши кабинен придружител, инструктор, оценител по набиране на персонал и т.н.);
    • премествания в централата.

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател? Членовете на екипажа на Wizz Air се радват на конкурентни заплати. Те имат удобен месечен график и дори могат лесно да съчетават учене и работа. Неограничените намалени и потвърдени билети за всички служители и за техните семейства и приятели са уникални в бранша. Нашите служители могат да резервират билети с 25% отстъпка (от цената на Wizz Air Discount Club) за туристически партньори и също така могат да използват отстъпки и фиксирана цена за своите пътувания.

    Снимка: Wizz Air

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Хората може да си помислят, че нискотарифната авиокомпания оперира с нискокачествени самолети и има ниски стандарти. Истината е, че за да оперирате ултра нискотарифна авиокомпания, имате нужда от най-ефективния и модерен самолет, работа по часовник и екип от професионалисти. Wizz Air спечели няколко престижни международни награди, включително най-високата класация за безопасност, наградата Air Travel World, която се счита за „Оскар“ на авиационната индустрия. Гордеем се, че летим с млад и устойчив флот от самолети, че нашите колеги могат да работят с най-новите технологии и че ние, нашият страхотен екип, можем да предложим на нашите пътници незабравимо изживяване всеки ден. Wizz Air е чудесно място за работа.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Wizz Air в JOBS.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

    Какво е да работиш в ZaUtre?
    Какво е да работиш в Тавекс?
    Какво е да работиш в Станга1?
    Какво е да работиш в Motion Software?
    Какво е да работиш в Credissimo?
    Какво е да работиш в Блубито?
    Какво е да работиш в dm България?
    Какво е да работиш в Effortel?
    Какво е да работиш в CloudCart?
    Какво е да работиш в myPOS?
    Какво е да работиш в Lab08?
    Какво е да работиш в Grafixoft?
    Какво е да работиш в Appolica?
    Какво е да работиш в Resolute Software?
    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство