четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    867 прочитания

    Kaufland удължава срока за набиране на кандидати за стажантската си програма

    Срокът за кандидатстване за платените стажове се удължава до 17 октомври
    23 септември 2022, 15:16 a+ a- a

    Поради големия интерес към пилотното издание на „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“, Kaufland България удължи срока за кандидатстване за платените стажове. До 17 октомври желаещите да се докоснат до света на модерната търговия ще могат да подадат своите документи. 

    „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“ на Kaufland България е насочена към студенти в 3-ти и 4-ти курс, а отворените позиции през настоящото издание са пет. В рамките на 3 месеца всеки от участниците ще се запознае отблизо с работните процеси в няколко ключови отдела - „Маркетинг“, „Снабдяване“, „Търговия“, „Управление на веригата доставки“ и „Отдаване под наем“.

    Програмата дава възможност на всеки от избраните кандидати сам да планира кога да проведе стажа си. Единственото условие е да бъде определен период от три последователни месеца между октомври 2022 и септември 2023 г. По време на обучението участниците ще получават конкурентно възнаграждение, както и пълния пакет социални придобивки, който Kaufland България осигурява на всички свои служители. След успешно преминаване на програмата, стажантите ще получат и специална допълнителна стипендия

    Желаещите да вземат участие в програмата на Kaufland следва да изпратят CV и да решат казус, близък до ежедневната работа на различните отдели. Съответно за „Маркетинг“ той е свързан с Kaufland Card, този за „Снабдяване“ - за оптимизиране на процеса по печат на рекламни плакати, за „Търговия“ – с анализ на асортимента. Темата на казуса за „Управление на веригата от доставки“ е насочена към проучване на възможностите за алтернативен транспорт в дистрибуторската логистика на Kaufland България при доставка на стока от Централен склад към филиалите, а на „Отдаване под наем“ – за развиване на концесионерна зона (зона за наематели) в магазин от мрежата на компанията.

    Решението кои от кандидатите да станат част от програмата ще бъде взимано от тристранно жури, което ще разглежда и оценява изпратените кандидатури. То ще е съставено от представител на отдел „Човешки ресурси“ и двама души от отдела, приемащ съответния стипендиант. Петимата участници с най-висок резултат ще получат възможност да се запознаят отблизо с работата в съответната професионална област и да натрупат ценни знания, които ще им бъдат полезни в бъдещото кариерно развитие. 

    Kaufland България осъзнава своята ключова роля за кариерното развитие на младите хора в страната. Като един от най-големите работодатели компанията задава и изпреварва тенденциите на пазара на труда и разработва програми, чрез които инвестира в млади хора. Сред тях са инициативата „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която работи и развива програма за дуално обучение. Също така, всяка година между 70 и 100 ученици преминават през дългогодишната практикантска програма на компанията, която осигурява лятна работна практика за пълнолетни ученици.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 7 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 7 часа
    преди 23 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 24 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 24 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата