събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    985 прочитания

    Nexo с национална кампания за дигитални умения на учителите

    Над 200 преподаватели от цялата страна ще могат да участват в безплатна образователна програма, „Код: Бъдеще“, носеща 3 квалификационни кредита от МОН
    20 септември 2022, 13:42 a+ a- a

    Nexo, световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България, стартира най-мащабната национална образователна програма за повишаване на дигитални умения на учители „Код: Бъдеще“. В партньорство с една от най-големите граждански организации в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, и международната платформа за програмиране и роботика MindHub, Nexo ще подкрепи качественото дигитално образование в страната като обучи над 200 български преподаватели, които всяка година ще преподадат своите нови знания на над 5000 деца и младежи в страната.

    Мащабната инициатива „Код: Бъдеще“ е напълно безплатна и отворена за кандидатстване за учители от предучилищно и училищно образование от цялата страна от 20 септември до 30 октомври 2022 г. 

    Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет на Nexo: „Nexo поставя за своя мисия да повиши качественото дигитално обучение в България, дългосрочно да подкрепи българския учител и да насърчи модернизирането на образованието в страната. Екипът ни вярва, че с това мащабно начинание, ще поощрим следващото поколение иноватори да превърнат държавата ни в извор на родни високотехнологични решения за цял свят“.

    Nexo обединява утвърдени преподаватели в сферата на високите технологии в програмата „Код: Бъдеще“ и полага основите на ключови умения в дигитална среда, сред които: 
    • Основи на програмирането – алгоритми, блокове, събития в програмирането, работа с различни интерфейси, скриптов език и др.;
    • Дизайн мислене и прилагането му в учебната среда – новаторски подход за формиране на умения за създаване на идеи и креативно решаване на проблеми;
    • Интегриране на STEM обучение ( от англ. Science – Technology – Engineering – Mathematics), фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика;
    • Безопасна комуникация в онлайн среда и дигитална идентичност.

    Поли Янкова, основател и ментор в Mindhub: „Mindhub вярваме, че дигиталните умения са ключови за образованието – трамплин за развитието на професиите на бъдещето в родината ни. Нашата мисия е да подкрепим българския учител като развием компетенции, необходими за модренизацията на учебния процес и спомагане успеха с това мащабно иновативно начинание”. 

    Илиана Николова, Изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“: „Повишаването на дигиталните умения на българските преподаватели играе огромна роля в изграждането на едно дигитално-грамотно поколение, което ще завладее съвременния свят с иновации, родени в България. Точно заради това обединяваме усилията си и вярваме, че с успеха на „Код: Бъдеще“ ще превърнем уменията на съвременния свят и програмирането в достъпен език“.

    Образователната програма включва интензивни онлайн семинари и самостоятелна работа по проекти, както и тридневно присъствено обучение с покрити разходи за настаняване.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство