вторник, 04 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  442 прочитания

  Nexo с национална кампания за дигитални умения на учителите

  Над 200 преподаватели от цялата страна ще могат да участват в безплатна образователна програма, „Код: Бъдеще“, носеща 3 квалификационни кредита от МОН
  20 септември 2022, 13:42 a+ a- a

  Nexo, световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България, стартира най-мащабната национална образователна програма за повишаване на дигитални умения на учители „Код: Бъдеще“. В партньорство с една от най-големите граждански организации в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, и международната платформа за програмиране и роботика MindHub, Nexo ще подкрепи качественото дигитално образование в страната като обучи над 200 български преподаватели, които всяка година ще преподадат своите нови знания на над 5000 деца и младежи в страната.

  Мащабната инициатива „Код: Бъдеще“ е напълно безплатна и отворена за кандидатстване за учители от предучилищно и училищно образование от цялата страна от 20 септември до 30 октомври 2022 г. 

  Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет на Nexo: „Nexo поставя за своя мисия да повиши качественото дигитално обучение в България, дългосрочно да подкрепи българския учител и да насърчи модернизирането на образованието в страната. Екипът ни вярва, че с това мащабно начинание, ще поощрим следващото поколение иноватори да превърнат държавата ни в извор на родни високотехнологични решения за цял свят“.

  Nexo обединява утвърдени преподаватели в сферата на високите технологии в програмата „Код: Бъдеще“ и полага основите на ключови умения в дигитална среда, сред които: 
  • Основи на програмирането – алгоритми, блокове, събития в програмирането, работа с различни интерфейси, скриптов език и др.;
  • Дизайн мислене и прилагането му в учебната среда – новаторски подход за формиране на умения за създаване на идеи и креативно решаване на проблеми;
  • Интегриране на STEM обучение ( от англ. Science – Technology – Engineering – Mathematics), фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика;
  • Безопасна комуникация в онлайн среда и дигитална идентичност.

  Поли Янкова, основател и ментор в Mindhub: „Mindhub вярваме, че дигиталните умения са ключови за образованието – трамплин за развитието на професиите на бъдещето в родината ни. Нашата мисия е да подкрепим българския учител като развием компетенции, необходими за модренизацията на учебния процес и спомагане успеха с това мащабно иновативно начинание”. 

  Илиана Николова, Изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“: „Повишаването на дигиталните умения на българските преподаватели играе огромна роля в изграждането на едно дигитално-грамотно поколение, което ще завладее съвременния свят с иновации, родени в България. Точно заради това обединяваме усилията си и вярваме, че с успеха на „Код: Бъдеще“ ще превърнем уменията на съвременния свят и програмирането в достъпен език“.

  Образователната програма включва интензивни онлайн семинари и самостоятелна работа по проекти, както и тридневно присъствено обучение с покрити разходи за настаняване.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 11 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 15 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 15 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 17 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво