петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2035 прочитания

    В Плевен стартира безплатна ИТ академия

    Целта на Grow IT е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България
    15 септември 2022, 14:28 a+ a- a

    Снимка: Grow IT

    В Плевен стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии. Тя носи името GrowIT, а в нея нови умения и възможност за професионална реализация в една от най-атрактивните професии ще получат десетки участници, с минимален или без никакъв опит в областта.

    Успешно преминалите академията ще могат да започнат своята първа работа в IT сектора. Те ще работят върху създаване на прототипи за технологични решения за български и европейски стартиращи компании. Обученията ще бъдат реализирани в хибриден формат - присъствено и онлайн, за да дадат достъп на всеки, който има интерес да бъде част от тях.

    Програмата ще се провежда два пъти седмично, в рамките на следващите три месеца. Тя ще предложи на участниците възможност да придобият основни умения за начинаещо ниво WebUI софтуерни разработчици.

    Целта на академията в дългосрочен план е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България, като създаде над 300 нови работни места в следващите 5 години. Бъдещите специалисти ще имат възможността да станат част от екипа на компанията ClearWare - специализирана в технологично разработване на първоначалните версии на едни от най-иновативните продукти на бъдещето.

    Освен да предложи работни места на успешно преминалите академията, компанията ще акцентира и върху развитието на талантите, за да осигури високо качество на подготовка на експертите.

    Създател на GrowIT Academy е експертът с 20-годишен опит в областта на информационните технологии Теодор Тодоров. Той е основател на ClearWare, в която ще стартират работа най-добрите участници в академията.

    “Щастлив съм, че стартираме академията Grow IT именно на тази емблематична за българското образование дата. Развиването на Плевен като притегателен център за софтуерни експерти е кауза за мен. Вярвам, че подпомагането на първите стъпки на начинаещите IT специалисти, както и преквалификацията на хора от други сфери, ще спомогне за децентрализирането на сектора. Това ще бъде път към превръщането на западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а с това ще бъде подпомогнато и икономическото развитие на региона”, сподели Теодор Тодоров.

    Следващото издание на GrowIT Academy ще стартира в началото на 2023 г., а част преподавателския екип ще бъдат водещи експерти в сферата, които ще поставят фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS), .net, Java и Python.

    Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор, възможността за което ще бъде обявена преди началото на второто й издание.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 12 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк