вторник, 04 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  878 прочитания

  Първокурсник от Варна спечели голямата награда от практикантската програма на Lidl

  Той ще получи 1000 лв. стипендия за първата си година като студент
  15 септември 2022, 13:11 a+ a- a

  Драгомир Шуманов – първокурсник във Висшето военноморско училище във Варна, спечели голямата награда от практикантската програма на Lidl. Той ще получи 1000 лв. стипендия за първата си година като студент, след като през летните месец работи в магазин на веригата в морския град.

  Към него се присъединяват и още двама късметлии – Антония Андонова от Дупница и Ахмед Ахмед от Разград, които също получиха награда за успешното си представяне в програмата. Тя е на стойност 400 лв. и може да се използва за уикенд екскурзия или под формата на ваучери за пазаруване. Имената на тримата печеливши бяха изтеглени в томбола сред най-добре представили се практиканти.

  Практикантите, получили най-висока оценка за своето представяне, се събраха в Русе, за да отпразнуват приключването на програмата със специално събитие на кораба „Русчук“. Освен разходка по река Дунав, участниците се включиха и в акцията по почистването на плаж Сандрово край Русе, заедно със служители на компанията.

  Общо 139 пълнолетни ученици от цялата страна влязоха в магазините на Lidl, като част от 9-то издание на практикантската програма. За период от 2 месеца те видяха отвътре как работи голяма международна компания и опознаха процесите в един магазин. Самите практиканти споделят, че това, което им е харесало най-много, са динамичната среда, разнообразието от задачи, сплотеният и подкрепящ екип, както и общуването с клиенти. Признават също, че са станали по-отговорни, организирани, готови да се справят с различни предизвикателства и сложни ситуации. Това е и причината за високата оценка, която дават на своята лятна практика в Lidl. Анкета сред участниците показва, че 90% от тях биха препоръчали програмата на своите приятели и връстници.

  „Бих останал в компанията, защото е изключително коректна и защото можеш да научиш много от всеки един колега, да придобиеш богат и разнообразен опит. Това е страхотна възможност за всеки млад човек, който иска да се развива в този бранш“, споделя участник в програмата.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 13 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 16 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 16 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 18 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво