петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1101 прочитания

    Kaufland България обяви първо издание на Стипендиантска програма за млади специалисти

    Участниците ще могат да се запознаят отблизо с работата на 5 ключови отдела в компанията и да работят по реални бизнес казуси
    25 юли 2022, 15:00 a+ a- a

    Изображение: Kaufland България

    Kaufland България дава начало на нова програма за развитие на млади специалисти – „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“. Тя е насочена към студенти в 3-ти и 4-ти курс, а отворените позиции през настоящото издание са пет. Участниците ще се запознаят отблизо с работните процеси в няколко ключови отдела - „Маркетинг“, „Снабдяване“, „Търговия“, „Управление на веригата доставки“ и „Отдаване под наем“.

    Програмата е с продължителност 3 месеца, като предимство в планирането ѝ е, че всеки от избраните кандидати ще може сам да избира кога да проведе стажа си в компанията. Единственото условие е участниците да посочат три последователни месеца в периода от септември 2022 до септември 2023 г. По време на обучението те ще получават конкурентно възнаграждение, както и пълния пакет социални придобивки, който Kaufland България осигурява на всички свои служители. След успешно преминаване на програмата, стажантите ще получат и специална стипендия.

    Желаещите да се включат в стипендиантската програма на Kaufland могат да заявят намерението си до средата на месец септември, чрез директно кандидатстване на кариерния уебсайт на компанията: www.kariera.kaufland.bg.

    Всяка от изпратените кандидатури, съдържаща всички необходими документи, ще бъде разгледана и оценена от тристранно жури. То ще бъде съставено от поне двама души от отдела, приемащ съответния стипендиант и от представител на отдел „Човешки ресурси“ на компанията. Петте участници с най-висок резултат ще получат възможност да се запознаят отблизо с работата и да натрупат ценни знания, които ще им бъдат полезни в кариерното развитие. 

    Желаещите да вземат участие в програмата на Kaufland следва да изпратят както CV и мотивационно писмо, така и да решат казус, близък до ежедневната работа на различните отдели. Съответно за „Маркетинг“ той е свързан с Kaufland Card, този за „Снабдяване“ - за оптимизиране на процеса по печат на рекламни плакати, за „Търговия“ – с анализ на асортимента. Темата на казуса за „Управление на веригата от доставки“ е насочена към проучване на възможностите за алтернативен транспорт в дистрибуторската логистика на Kaufland България при доставка на стока от Централен склад към филиалите, а на „Отдаване под наем“ – за развиване на концесионерна зона във филиал от мрежата на компанията.

    Kaufland България има традиции в реализирането на редица обучителни проекти, насочени към подобряване на връзката между образование и бизнес практика. В началото на юни компанията обяви четвъртото издание на програмата „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“ – програма, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която работи и развива програма за дуално обучение. Също така, всяка година между 70 и 100 ученици преминават през дългогодишната практикантска програма на Kaufland, която осигурява лятна работна практика за пълнолетни ученици.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 11 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 16 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 17 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам