четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2766 прочитания

    Съветът на Станислав Тодоров, Advance Academy, към начинаещи ИТ специалисти

    Вижте какво препоръчва Съоснователят на образователната организация, която подготвя ИТ таланти във Варна
    20 юли 2022, 10:28 a+ a- a

    ИТ секторът е притегателна сфера както за много млади хора, които сега решават накъде да се развие професионалният им път, така и за опитни специалисти от други сектори, които планират кариерна промяна. Какво биха посъветвали хората, които планират да стартират ИТ кариера, попитахме лидери във водещи технологични компании и образователни институции в България.

    Вижте съвета на Станислав Тодоров- Съосновател на образователната организация Advance Academy, към начинаещи ИТ специалисти.

    Първо, бих ги посъветвал да бъдат търпеливи и фокусирани. Да гонят целта си докрай и по никакъв начин да не се отказват. В този сектор не могат да влязат единствено хора, които се предават. Всички онези, които проявят инат в трудните ситуации, които не се откажат и в рамките на година, година и половина продължат да се борят и да работят самостоятелно вкъщи, те рано или късно получават оферта.

     Мога да дам пример с един наш курсист, който завърши две последователни обучения по Java. Много талантливо момче. След като завърши курса, започна пандемията и беше досто сложно да си намери работа, но той не се отказа. Работи вкъщи по собствени проекти, натрупа портфолио, продължи да кандидатства. Викнаха го на интервю и в момента, две години по-късно, е синиър дивелъпър и предстои да се премести в по-голяма компания, която е много популярна в България. Също така е преподавател при нас и предава своите знания. Аз продължавам да го давам като пример за човек, който е започнал от нулата, не е спрял да се бори, не се е отказал, или предал в нито един момент. Напротив - имал е  цел и я е гонил до край.

    Затова моят съвет е: „Ако имате цел, гонете я докрай и не позволявайте никой да ви спира.“

    Вече пета година Advance Academy успешно обучава необходимите талинти за бързоразвиващия се ИТ пазар на труда в морската ни столица. Каква е равносметката за тези 5 години, какво се търси в момента на пазара и как обучителната организация отговаря на актуалите пазарни нужди? Вижте какво коментира пред Economy.bg Станислав Тодоров.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 минути
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 44 минути
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 17 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 17 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 18 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 18 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата