понеделник, 08 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1704 прочитания

  BILLA инвестира над 5 млн. лв. в повишаване на заплати и допълнителни придобивки

  Стойността на месечните ваучери за храна на всички служители се увеличава със 150%
  05 юли 2022, 14:34 a+ a- a

  Снимка: Billa

  BILLA България продължава да надгражда финансовите стимули за своите служители и през настоящата 2022 г. Считано от 1 юли, компанията стартира повишаване на възнагражденията с фокус върху екипите от магазинна мрежа. До края на годината общият размер на увеличението ще бъде в размер на над 5 млн. лева, включвайки и увеличение на ваучерите за храна за всички служители от 80лв. на 200лв. Месечно. Целта на веригата е да подобри благосъстоянието на своите служители в условията на предизвикателната и променлива среда. 

  „В последните две години пазарът на труда и икономическата ситуация в страната се променят с бързи темпове. Тези два фактора категорично влияят върху удовлетвореността на екипите ни от работната среда. Вярваме, че тя често е свързана с възможности за развитие, градивните отношения и финансови стимули. Ето защо, продължаваме да инвестираме в повишаване на възнаграждението и допълнителните придобивки, успоредно с наемането на служители, обвързано с плановете ни за експанзия. И занапред ще съсредоточим усилията си в утвърждаване на своето място на не просто желан, а един от най-предпочитаните работодатели на българския трудов пазар“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

  BILLA се стреми непрекъснато да надгражда възможностите, които предоставя на служителите си, и да въвежда допълнителни стимули, с пряко отражение върху мотивацията им. От тази година веригата добави и финансов бонус от 500 лв. бруто към своя „Стартов пакет“, предназначен за онези представители на екипа, които отбелязват раждане на свое дете. Като част от политиката си на отговорен работодател, BILLA България организира и провежда ежегодни профилактични прегледи за своите служители. Всички те могат да се възползват и от допълнително здравно осигуряване, както и карти за спорт на преференциални цени.

  Следвайки своята стратегия за експанзия в по-малките и средно населените места, компанията продължава да наема нови служители. В следствие на разрастването на екипите, BILLA инвестира все повече средства в тяхното развитие. Всички нови служители преминават през задължително обучение в специалните центрове в София, Варна, Стара Загора, а от тази година – и в Плевен. Като част от процеса по адаптация и по-лесно навлизане в процесите на работа, новите попълнения в компанията имат и назначен ментор, който да проследява техните задачи и да ги напътства в първите месеци на работа.

  С цел по-добро развитие на ключовите компетенции, BILLA разшири обхвата и продължителността на всички обучения, като заедно с това обогати и вътрешната си система за електронни обучения. През 2022 г. търговската верига инвестира средства и в повишаването на компетентностите на над 140 управители и над 130 ментори. Целта е надграждане на уменията им в управление на филиалните процеси и насърчаване на развитието на техния индивидуален потенциал до най-висока степен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Присъединяването към Шенген и ОИСР сред основните приоритети на МВнР
  Основна задача е и организацията на изборите в чужбина, посочи служебният външен министър Николай Милков
  преди 6 часа
  Българската Dronamics започва карго полети в ЕС тази година
  Безпилотните самолети ще стартират в Малта и Италия, а догодина и у нас
  преди 7 часа
  Още 2 български университета влизат в европейски консорциуми
  Така университетите в България пълноправни партньори в европейски консорциуми стават общо 7
  преди 8 часа
  Lidl разширява складовата си база в Равно поле
  Изградени са 45 нови рампи, базата вече може да обслужва по 225 камиона дневно
  преди 8 часа
  Утре трябва да обяват кога приключва строителството на газовата връзка с Гърция
  От изпълнителите на проекта е поискано да бъдат изключително бързи, но без да нарушават качеството, съобщи служебният регионален министър