понеделник, 08 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  536 прочитания

  20 студенти и ученици се включват в Лятната академия на А1

  90% от завършилите академията през предишните три години са продължили на постоянен договор в компанията
  04 юли 2022, 13:24 a+ a- a

  20 студенти и ученици от различни специалности, отличили се с блестящо представяне в различни образователни инициативи през годината, се присъединиха днес към екипа на А1. Като участници в А1 Лятна академия те ще имат възможност да работят по разнообразни, ключови за компанията проекти, под ръководството на ментор в направления „ИТ и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“, „Маркетинг“, „Финанси“, „Корпоративни продажби“ и „Човешки ресурси“.

  За да участват в програмата, студентите показаха не само отлична теоретична подготовка по време на редица партньорски инициативи през изминалата година, сред които и А1 Бизнес академия с УНСС, но и демонстрираха интерес и мотивация за професионално развитие. Това е четвъртото издание на Лятната академия на А1, която стартира за първи път през 2019 г. и в която до момента са участвали над 40 талантливи младежи.

  Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, коментира: „Подкрепата от страна на едни от най-утвърдените професионалисти в своята област, които се включиха като ментори в Лятната академия, е отлична възможност за младите хора в началото на професионалния им път. Приветствам ентусиазма и любознателността на всеки от участниците и пожелавам през следващите три месеца не само да проверят на практика знанията, получени по време на обучението си, но и да използват възможността да създават нови умения за работа в корпоративна среда.“

  Участниците тази година са представители на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (ФМИ), Техническия университет – София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС), и европейски висши училища.

  Младите хора с техническа насоченост ще се присъединят към направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ и ще придобиват практически знания и умения в сферата на провизирането на различни IT системи. Те ще работят по дизайн, разработка, мониторинг и подготвяне на документация.

  Студентите с интерес към „Мрежа и услуги“ ще работят по проекти за създаване на нови weathermap страници и проследяване на мрежовите устройства и използването на пълния им капацитет.

  За студентите с интереси в сферата на маркетинга ще бъде полезно да участват в създаването и реализирането на стратегии за дигитален маркетинг за бизнес клиенти на А1.

  Изучаващите икономически специалности, които са част от направление „Финанси“, ще имат възможност да работят по планиране и изготвяне на сравнения на различни типове технологични услуги, а в направление „Корпоративни продажби“ - да се запознаят на практика с процесите за обработване на информация за потенциални клиенти с помощта на модерни технологични инструменти.

  Участниците от Лятната академия, които ще придобиват практически знания в направление „Човешки ресурси“, ще допринасят за организацията на инициативи и младежки програми и позициониране на работодателската марка на А1.

  В продължение на трите месеца, в които се провежда Лятната академия на А1, студентите ще получават месечно възнаграждение за труда си, ще могат да се възползват от служебна SIM карта и мобилен телефон, както и от множество други социални придобивки. През периода на програмата участниците ще преминат редица специализирани обучения за технически познания и социални умения. Младежите ще имат възможност да се включат и в доброволческа инициатива. След приключване на академията 90% от участниците в предишните три издания се присъединиха към екипа на А1 за постоянно.

  Лятната академия е част от редица младежки инициативи, които А1 развива през годините, сред които са партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска програма и др.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Присъединяването към Шенген и ОИСР сред основните приоритети на МВнР
  Основна задача е и организацията на изборите в чужбина, посочи служебният външен министър Николай Милков
  преди 6 часа
  Българската Dronamics започва карго полети в ЕС тази година
  Безпилотните самолети ще стартират в Малта и Италия, а догодина и у нас
  преди 7 часа
  Още 2 български университета влизат в европейски консорциуми
  Така университетите в България пълноправни партньори в европейски консорциуми стават общо 7
  преди 7 часа
  Lidl разширява складовата си база в Равно поле
  Изградени са 45 нови рампи, базата вече може да обслужва по 225 камиона дневно
  преди 7 часа
  Утре трябва да обяват кога приключва строителството на газовата връзка с Гърция
  От изпълнителите на проекта е поискано да бъдат изключително бързи, но без да нарушават качеството, съобщи служебният регионален министър