петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1282 прочитания

    Близо 3000 ученици е обучила Телерик Академия през учебната година

    Приемът за следващата учебна година ще стартира в началото на септември
    23 юни 2022, 13:58 a+ a- a

    Училищна Телерик Академия обяви, че през учебната 2021-2022 г. са приети и са се обучавали безплатно на програмиране и дигитални технологии 2 911 ученици в 130 школи в 41 населени места в България. Това е ръст на участниците с 16% спрямо предходната година в момент, в който дигиталните умения са от ключово значение. Кандидатстването за следващата учебна година ще стартира през септември.

    „В днешно време дигиталната грамотност е също толкова важна колкото функционалната. Изминалата учебна година, макар и изпълнена с предизвикателства, затвърди ключовото значение на дигитални компетенции и необходимостта от умения за работа с технологии. Радваме се да споделим, че обучихме рекорден брой ученици и ги подготвихме за дигиталното настояще.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

    Вече близо 12 години Училищна Телерик Академия подготвя деца и младежи за дигиталните професии на бъдещето, като досега са обучени безплатно над 17 000 ученици. Рекорден е броят на участниците през изминалата учебна година – над 2 900 или с близо 16% повече спрямо 2020-2021 г. 79% от приетите се обучават за първи път в Училищна Телерик Академия, а останалите 21% продължават обучението си. В рамките на инициативата участниците се научават да създават своите първи програми, уебсайтове и компютърни игри, усвояват ключови дигитални компетенции и развиват логическото си мислене и креативност.

    Голяма част от учениците в Училищна Телерик Академия стартират без или с малко познания в областта на програмирането и дигиталните технологии, като 92% от децата споделят, че са повишили познанията си в рамките на обучението. Нивото на удовлетвореност от школите и метода на преподаване също е много високо (91% смятат, че преподавателят ги мотивира да напредват). Това сочи скорошно проучване на Училищна Телерик Академия.

    Програмите на Училищна Телерик Академия са безплатни за учениците и се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и корпоративни и индивидуални дарители. Всеки бизнес или човек, за когото инвестицията в образование е инвестиция в бъдещето, може да подкрепи обученията. Приемът за 2022-2023 учебна година ще стартира през септември и е отворен за всички желаещи. Програмите са съобразени с възрастта и интересите на участниците.

    От учениците не се изискват предварителни познания в областта. Необходимо е желаещите да кандидатстват онлайн през септември и преминат входен изпит с логически задачи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 8 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 16 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава