четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3547 прочитания

    HR2HR: Даниела Йорданова и Виктор Тутеков

    Даниела Йорданова - Старши Мениджър Човешки Ресурси във VIVACOM, интервюира Виктор Тутеков - People Development Lead в TBI Bank
    30 юни 2022, 16:20 a+ a- a

    Виктор Тутеков - People Development Lead в TBI Bank, и Даниела Йорданова - Старши Мениджър Човешки Ресурси във VIVACOM. Снимка: Economy.bg

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

    В новия разговор от поредицата HR2HR Даниела Йорданова - Старши Мениджър Човешки Ресурси във VIVACOM, интервюира Виктор Тутеков - People Development Lead в TBI Bank. 

    Даниела Йорданова е Старши Мениджър на Отдел „Обучение“ във VIVACOM. Има над 15 години опит, свързан както с директна работа с клиенти, така и с различни HR позиции – оперативни и мениджърски. Даниела цени възможността за учене през целия живот и подхожда към грешките си с благодарност за новите уроци, които получава от тях.

    Виктор Тутеков започвa кариерния си път си в областта на управление на човешкия капитал преди повече от 17 години. Добавя стойност за компаниите чрез работата си с хора в различни бизнес сектори – utility, FMCG, логистика, реклама, образование, медии, fintech. Ръководил е процеси по подбор, обучение и развитие, управление на таланти, performance management, вътрешни комуникации и изграждане наработодателска марка.

    Кога и как Виктор Тутеков започва да се занимава с обучение и развитие? Коя част от работата си харесва най-много и коя намира за най-предизвикателна? Как според Виктор HR специалистите биха могли да подпомагат и насърчават нагласата за учене в организацията? Вижте разговора във видеото: 

     
    Как HR специалистите могат да бъдат полезни на мениджърите и какви знания и умения могат да ги насочат да развиват? Кои са най-важните знания и умения за новия мениджър, в които е важно да се инвестира от страна на работодателя? Вярно ли е клишето: „Хората са на първо място“? Задължителни обучения за всички или доброволно участие – какви са предимствата и недостатъците на двата подхода? Вижте разговора във видеото: 
     
     
     По какво си приличат и по какво се различават ролите на HR-а и на мениджъра? Къде е възможно да се случи препокриване/размяна и как Виктор Тутеков гледа на подобна практика? Допустимо ли е и ако да, как HR-ът може да се намеси при конфликт или деликатна ситуация между мениджър и служител? Какво означава HR-ът да бъде партньор на бизнеса и какви са проявленията на това партньорство? Какви са бъдещите стремежи и планове за развитие и обучение на Виктор Тутеков? Вижте разговора във видеото: 
     


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

    HR2HR: Ивана Яламова и Васка Сивкова
    HR2HR: Ана Вълева и Мая Цанкова
    HR2HR: Светослав Богатинов и Петя Попова
    HR2HR: Екатерина Тонова и Милен Великов
    HR2HR: Силви Таниелян и София Лазарова
    HR2HR: Анна Габровска и Добромира Манасиева
    HR2HR: Ива Николова и Цанислав Генчев
    HR2HR: Даниела Назим и Стефания Дунчева
    HR2HR: Зорница Янкова и Ник Уолкър
    HR2HR: Елена Радева и Юлия Ушовска
    HR2HR: Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
    HR2HR: Емил Минев и Красимира Караджова
    HR2HR: Мария Чинчева и Мария Атанасова
    HR2HR: Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    HR2HR: Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 4 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 5 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа