петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2100 прочитания

    Телерик Академия с второ издание на програмата за подготовка на DevOps инженери

    Трейнъри и ментори в програмата са водещи практици
    15 юни 2022, 10:57 a+ a- a

    Телерик Академия обяви прием за второто издание на програмата за подготовка на DevOps инженери - Telerik Academy Upskill DevOps. Обучението отговаря на нуждите на ИТ бизнеса у нас да доставя бързо още по-качествени и иновативни софтуерни решения.

    Участниците в Upskill DevOps ще придобият нужните умения за тази роля в рамките на 3 месеца под менторството на първия в България AWS (Amazon Web Services) Community Hero и главен трейнър в програмата, Даниел Ранков, и екип от доказани експерти, сред които и Ивайло Връбчев, AWS Ambassador.

    Приемът в единственото за годината издание на DevOps обучението продължава до 11 септември през сайта на Телерик Академия. Програмата е подходяща както за младши DevOps инженери, които искат да надградят знанията си, така и за преквалификация на специалисти със сходни професии като софтуерни инженери или системни администратори. Обучението също дава възможност на софтуерните компании да инвестират в развитието на уменията на служителите си, с които да имплементират ключови DevOps практики за създаване на софтуерни продукти и услуги с по-високо качество и да постигат по-бързото им извеждане на пазара.

    „Ролята на Телерик Академия е функция на ИТ сектора и отговаря на нуждите му, както и на необходимостта на хората да се развиват, за да са готови за настоящи и бъдещи предизвикателства и професии. Тази най-цялостна Upskill DevOps програма у нас е отговор на тези нужди. Във второто издание участниците ще се обучават от едни от най-дейните и отличени от AWS експерти в България, както и редица други доказани DevOps инженери. С придобитите умения и опит курсистите ще донесат нови похвати и стратегии в разработката на софтуер в компаниите, в които работят, с което доближават страната ни с още една стъпка напред до ключов продуктов и иновативен център в региона“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Според данни на StrongDM и IDC до 2022 сферата на DevOps ще нарасне близо три пъти, достигайки 8 милиарда долара. Програмата на Телерик Академия за подготовката на DevOps специалисти е валидирана от водещи софтуерни компании, сред които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon, ST6 и Americaneagle.com. Съчетанието на теория и практика, постоянната връзка с практици в сферата, работата в малки групи и разработката на реални проекти са в основата на цялостната подготовка на участниците, така че да могат да приложат наученото веднага в работна среда.

    Главен трейнър в програмата е Даниел Ранков, Cloud & DevOps мениджър в MentorMate, носител на 7 сертификата от Amazon и първият AWS Community Hero в България. Към него се присъединяват и гостлектори, сред които Ивайло Връбчев, Директор Professional Services в HeleCloud и AWS Ambassador, Калоян Вълков, DevOps и Cloud инженер в ITGix, Христо Войводов, Staff Engineer във VMware, Станислав Христов, Cloud Craftsman в ST6 и Виктор Цветков, главен технологичен директор на Телерик Академия. С тяхна помощ в рамките на 3 месеца участниците ще усвоят ключови инструменти и концепции за прилагането на най-добрите практики за бързо производство и доставка на качествен софтуер. Сред темите в програмата са стадиите в жизнения цикъл на софтуер, т. нар. SDLC, софтуер мониторинг, сигурност и DevSecOps, основи на Kubernetes, Cloud услуги, AWS и др.

    Обучението включва няколко практически задания по време на курса и финален проект - разработка на DevOps стратегия от край до край. 

    Срокът за подаване на кандидатури и CV е 11 септември, а следващата стъпка в процеса е преминаването през онлайн тест по основи на DevOps. Изискванията към кандидатите са да имат начални познания за етапите, част от целия жизнен цикъл на разработка на софтуер (SDLC). Програмата ще стартира през октомври с онлайн вечерни лекции два пъти седмично, които позволяват съчетаването ѝ с други професионални и лични ангажименти. Участниците ще имат допълнително време за практика и дискусии с водещия трейнър, както и възможност за участие в пожелателни networking събирания.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 16 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство