четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4971 прочитания

    Как протича интервю за работа в Amdaris?

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Анна Тешку, Senior IT Recruiter в Амдарис България
    26 май 2022, 09:05 a+ a- a

    Amdaris е основана през 2009 г. с цел разработване на иновативен софтуер, продуктов дизайн, дигитална трансформация, услуги по управление на приложения и консултантски услуги. Седалището на фирмата е във Великобритания, като има и пет други локации – центрове в ОАЕ, Молдова, Румъния, Украйна и най-новият в България. Амдарис е предпочитан работодател за амбициозни технолози, които се стремят към най-добрата кариера в сектора.

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Анна Тешку, Senior IT Recruiter в Амдарис България

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас?
    В нашия чисто нов изключително модерен център в София в момента набираме различни по вид технически специалисти, включително .NET разработчици, разработчици на Angular, ръководители на реализацията на проекти, разработчици на Java, PHP разработчици, портфолио директори, разработчици на Python, QA инженери, разработчици на React, софтуерни архитекти и технически директори. Търсим и квалифицирани специалисти по ЧР и специалисти по подбор на ИТ персонал.

    Име: Амдарис (Amdaris)
    Сектор: Технологии
    Създадена/в България е от: 2022
    Брой служители глобално/в България: над 500 глобално
    Офис/ офиси в България: гр. София, ул. „Георги Бенковски“ 11
    Основна дейност на компанията, клиенти/продукти, услуги, пазари: Ръководният принцип на Амдарис е: „Представи си невъзможното“. Ние предоставяме техническа помощ за разработка на специален и приспособен софтуер за клиенти в целия свят, развиващи дейност в различни сектори, включително финанси, право, ЧР, недвижими имоти, енергетика, технологии, пътувания, логистика и др.

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Амдарианците са изследователи, авантюристи и пионери. Ние се изправяме срещу конвенционалното, използваме трансформационна технология и работим заедно, за да създадем уникален софтуер за нашите клиенти. Обичаме това, което правим, и работим с удоволствие. Ние сме изпълнени с ентусиазъм, талантливи сме и сме дружелюбни. Подкрепяме се, ценим се и се насърчаваме взаимно.
    Търсим креативни и талантливи хора на всички нива – от младежи до изключително опитни хора с обширен и забележителен опит. Искаме да намерим най-добрите хора; отдадени отборни играчи, които искат да развият уменията и кариерата си и да се изправят пред предизвикателства. Работим по най-различни проекти и всеки от тях изисква различен начин на мислене, така че се нуждаем от хора, които са готови да вървят с големи крачки по този път. Тъй като софийският ни център е съвсем нов, търсим хора, които могат да играят ключова роля в полагането на основите за бъдещето на Амдарис в България. Наистина сега е най-интересното време да се присъединиш към нас!

    Как протича типично процесът по подбор? Имате ли тестове и ако да - какви? Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
    Всеки предварително избран талант преминава през задълбочен подбор от ЧР. След това в зависимост от трудовия си стаж те или ще преминат тест, или ще отидат направо на 1,5-часово техническо интервю с потенциалния си ръководител в екипа. За позициите от най-високо ниво кандидатите ще се срещнат с техническия директор. Спецификата на това интервю ще зависи от кандидата и за какво място кандидатства. Например ако става въпрос за .NET Developer, той ще бъде тестван точно за това. Интервюто може да се провежда и от дома.
    Отделяме достатъчно време, за да научим какви са интересите и целите на всеки кандидат, за да сме сигурни, че можем да им дадем такива проекти, от които се интересуват, и възможност да растат и да се развиват по начина, по който искат. Предоставяме много информация по кои проекти ще работят, кои са настоящите ни клиенти и технологията, която използваме, така че да се чувстват напълно информирани още от самото начало. Очакваме най-доброто и в замяна правим всичко възможно, за да дадем на нашите служители вълнуваща кариера, изпълнена с положителни емоции, където ще се чувстват реализирани и способни да постигнат мечтите си.

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Освен техническите качества ние високо ценим личните качества и социалните компетенции и търсим кандидати, които ще се слеят с изключителната култура на Амдарис. Търсим отдадени, мотивирани, любезни и амбициозни хора,които искат да бъдат част от екип, да израстват и да се изправят пред предизвикателства, а също така много ценим разнообразието. Харесва ни да се срещаме с кандидати, които искат да променят света. Нашите клиенти имат доста различни истории и продукти и има безкрайно много начини работата ни да въздейства върху отраслите, на които помагаме, като финанси, право, ЧР, недвижими имоти, енергетика, технологии, пътешествия, логистика и др. Също така търсим кандидати, които владеят добре английски. Едно от основните изисквания е свободно владеене на английски език.

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю?
    Интервютата са стресиращ процес. Понякога този стрес може да накара събеседника да попадне в обичайни капани и дори да направи странни грешки по време на търсенето на работа, затова избягваме да правим избор въз основа на чувствата си. Бих казала, че арогантно поведение, прекъсване, говорене твърде малко би оставило негативно впечатление.

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Ние сме компания, ориентирана към хората. Искаме те да имат добър начин на живот и висок стандарт, така че заплатите ни са изключително конкурентни и могат да отговарят на очакванията и надеждите на кандидатите. Наистина се интересуваме от очакванията на нашите кандидати и какви са техните цели. Искаме те да имат автономия над собствените си кариерни пътища.
    Следваме нашия ръководен принцип: „Представи си невъзможното“, което означава не само да си представим невъзможното за нашите клиенти, но и за нашите служители. Искаме да помогнем на амдарианците да си представят и да постигнат това, което смятат за невъзможно и да постигнат мечтите си.

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията?
    Да! За нас е наистина важно да инвестираме в следващото поколение технологични таланти и да въздействаме положително върху местната общност във всички страни, в които се намират нашите центрове и каквито вече се случват в порасналите ни центрове.
    Досега сме провеждали няколко доста успешни и конкурентни програми за стажове в другите ни центрове. Първата ни по рода си стажантска програма в България започва през юли и приключва през септември. След това ще провеждаме допълнителни програми в България на всеки три месеца.
    В нея приемаме и кандидати, които са студенти в трети или последен курс в университета и това е наистина всеобхватна програма с наши наставници, определени за всеки стажант. В края на стажа на най-добрите ще им бъде предложена работа при нас. В момента 20% от новонаетите служители идват след приключване на стажовете ни. Това е чудесен начин да започнеш да градиш кариера в областта на технологиите след завършване на образованието. 

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място?
    Най-голяма конкуренция към момента имаме за ЧР позициите. Получаваме страшно много кандидатури в тази област само за една позиция. Има страхотни и талантливи хора в България и се радваме, че имаме възможността да се срещнем с тях в процеса.

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    Най-трудно е да се намерят хора за старшите позиции, тъй като имаме високи изисквания и стандарти. Отнема време да се намери правилният човек, който има пълния пакет от изключителни лидерски и лични умения, както и задълбочени технически познания, опит и висок професионализъм, каквито се изискват за работа в Amdaris.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Амдарис е нова в България, но е създадена преди 13 години и е изградила отлична репутация. Радва се на над 40% годишен ръст и предстоят огромни планове, включително повече сателитни центрове в България преди края на 2023 г. Отворени сме за всякакъв вид таланти и хора извън София могат да кандидатстват за работа при нас.
    Амдарис има култура на загриженост. За нашите клиенти, за нашите хора и по-широко за света. Ние се основаваме на трите стълба: хора, планета и печалба. Знаем, че култивирането на позитивна фирмена култура и отплащането към нашата общност вървят ръка за ръка и вярваме, че корпоративната социална отговорност (КСО) е много повече от просто филантропия. За нас тя определя как работим като компания.
    Вземаме това, което обичаме – да си представяме невъзможното – и променяме нещата там, където това има най-голямо значение. Освен че даряваме част от печалбата си на благотворителни каузи, ние се ангажираме с местното икономическо развитие и създаването на работни места във всяка страна, в която развиваме дейност. Също така сме посветени на адаптирането на фирмените ни стратегии към екологичните операции и засаждаме дървета на всички места, където имаме центрове, на всеки две години. Работейки за амбициозни цели както за социалния напредък, така и за устойчивостта, нашата цел е да гарантираме, че цялата дейност на Амдарис скоро ще стане неутрална по отношение на въглеродните емисии. 

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател? 
    Отново мисля, че става дума за тази изключителна фирмена култура на загриженост. Освен че постигаме мечтите си, ние вярваме в добротата, забавлението да даваме най-доброто от себе си и да си помагаме един на друг, за да постигнем голямата победа заедно. Всеки един служител е ценен и има шанса да окаже голямо влияние. Ние се ангажираме да създадем вдъхновяващо работно място, където хората получават подкрепа да вършат работата си по най-добрия начин, без да се чувстват стресирани. Вярваме, че когато нашите хора имат възможност да се развиват професионално и да бъдат щастливи в ежедневието си, всички можем да достигнем нови нива на успех. Инвестираме в благосъстоянието на служителите, в техния растеж и кариерно развитие. Хората обичат да работят в Амдарис и сегашният ни годишен процент на задържане е 92%.
    Предлагаме социални придобивки в най-различни аспекти, които редовно обновяваме и разширяваме, започващи от допълнителни здравни грижи и онлайн лечение за психично здраве през партита и тиймбилдинги, възможности за пътувания, участия в семинари, събития и обучителни програми, неформални срещи и дейности на екипа, индивидуален план за кариерно развитие и всеобхватни възможности за поемане по нови пътища и обучение за тях, бонуси и ваучери, спортни инициативи и абонаменти, стажантска програма, участие в социални инициативи и грижа за обществото и много други.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Amdaris Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк