неделя, 25 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  503 прочитания

  Телерик Академия обяви нов прием в програмата за подготовка на UX и UI дизайнери

  Могат да кандидатстват както индивидуални участници, така и служители, изпратени от компании
  11 май 2022, 11:46 a+ a- a

  Телерик Академия обяви нов прием за 3-месечната програма за подготовка на UX/UI дизайнери - Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Обучението стартира на 19 септември, а с безплатния предварителен курс преди него желаещите могат да надградят портфолиото си и да увеличат шанса си за прием.

  Програмата е допълнена с нови лектори и актуални теми, съобразени с тенденциите и търсенето на софтуерните компании. Освен от екип от експерти с над 10-годишен опит в сферата по време на курса участниците ще бъдат подпомагани и от ментори, бивши курсисти на Телерик Академия.

  „Надграждаме и допълваме всяко следващо издание на програмата Upskill UX/UI, за да отговорим на очакванията на компаниите в сферата и да подготвим курсистите за смяна или израстване в кариерата. През последните две години добавихме безплатен предварителен курс, с който кандидатите допълват познанията си преди приема, а в миналото издание представихме и менторска програма с курсисти, завършили Upskill UX/UI. В подкрепа на служителите от НПО организации обявихме и 90% отстъпка от таксата на обучението. Целта ни е да подготвяме бъдещите UX и UI дизайнерите все по-комплексно и релевантно на реалната работна среда“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Кандидатстването в последното издание на Upskill UX/UI Design за 2022 продължава до 21 август и включва CV и портфолио. Обучението е подходящо за студенти и специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, както и професионалисти в сферата на дизайна, които искат да надградят уменията си с най-модерните практики и похвати. Програмата също е възможност за компаниите да надградят уменията на служителите си в среда, близка до реалната, и директно от хора, които са част от изграждането на успешни софтуерни продукти и услуги.

  Кандидатите, които искат да надградят портфолиото си за прием, могат да го направят с безплатния предварителен курс, като завършат кандидатурата си до 3 юли. Той продължава 5 седмици, а участниците получават полезни материали и участват в онлайн Q&A сесии с практици, които споделят опита си и дават насоки за разработката на 5 нови проекта. Тези проекти се включват към портфолиото на кандидата и увеличават шанса му за прием в програмата. 

  Курсистите усвояват всички необходими умения за един успешен UX и UI дизайнер директно от най-добрия източник - хората с богат практически опит и задълбочени познания в сферата. Трейнърите в програмата споделят най-модерните практики в областта и своя дългогодишен опит в конкретен аспект на UX/UI дизайна по теми като дизайн за уеб и мобилни устройства, UX mapping, IoT дизайн, анимация в UI, както и най-новата тема - Достъпност в дизайна. С помощта на лекторите курсистите развиват умения за UX и UI, като прилагат всичко научено и на практика - чрез разработка на реален проект от нулата.

  Водещи трейнъри в програмата са професионалисти с над 14 г. опит - Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия, и Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигитална агенция HYPE. Към тях се присъединяват Жоро Йорданов, партньор и дизайн директор в Oblik Studio, Светлин Николаев, UX директор в Progress, Васил Йорданов, дизайн директор в Radzen, Пламен Мотев, Type директор във Fontfabric, Антоанета Цанева, UX директор в Gtmhub, Цвета Динова, ръководител Accessibility в ASOS.com.

  В програмата се включват и ментори, които са минали по същия път като курсистите и разбират какви предизвикателства и въпроси могат да се появят за тях по време на обучението. Менторите вече работят в сферата и са готови да помогнат със съвети и напътствия, които са били ключови за техния успех.

  Курсистите в Telerik Academy Upskill UX/UI преминават през всяка стъпка от изграждането на цялостен прототип на реално приложение. Така развиват практически умения, които могат да приложат веднага в продукта или услугата, които развиват на работното си място, израствайки като кадри. В същото време всяка практическа задача, заедно с цялостното приложение, допълват портфолиото на курсистите, което е ключово при търсенето на нови кариерни възможности в UX/UI сферата.

  Водещите трейнъри, част от гост-лекторите в програмата и вече завършили курсисти ще споделят повече за обучението, кандидатстването и развитието в UX/UI сферата по време на безплатен уебинар на 1 юни.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  23 септември 2022, 14:23
  Инвестиции за почти 2 млрд. лв. са в процес на сертифициране
  Само за тази седмица МИР е сертифицирало четири проекта за близо 75 млн. лв. в Стрелча, Благоевград, Пловдив и София област
  23 септември 2022, 13:58
  Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата конференция на INSAIT
  Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT
  23 септември 2022, 11:05
  Швейцария излезе от ерата на отрицателните лихвени проценти
  Централната банка на страната не изключи допълнително повишаване на лихвените проценти
  23 септември 2022, 10:12
  Зам.-министър Христова подписа нови 144 договора за енергийна ефективност
  Те са на стойност 14,5 млн. лв. за предприятия в преработващата промишленост