неделя, 25 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2313 прочитания

  84 години работа в една и съща компания

  Уолтър Ортман постави нов световен рекорд на Гинес за най-дълга кариера на едно и също място, той е на 100 години и продължава да работи
  05 май 2022, 11:33 a+ a- a

  Снимки: Guinness World Records

  На 6 януари тази година Уолтър Ортман получава сертификат от Гинес за най-дълга кариера на едно и също работно място – 84 години и 9 дни. До този рекорд го отвеждат неговата стратс, дисциплина и отдаденост. Той подобрява собствения си ректор, записан през 2019 за 81 години и 85 дни.

  На 17 януари 1938 г. Уолтър Ортман започва работа като помощник доставки, когато е на 15 години в текстилна компания в Санта Катарина, Бразилия, наречена Industrias Renaux S.A. (сега известна като ReneauxView).

  Уолтър винаги е бил много ентусиазиран, когато става въпрос да научи нещо ново. Той е роден в Бръск, малък град в Санта Катарина, Бразилия, който има много немско население.

  Дъжд или пек, кал или слана, движен от упоритостта си, Уолтър ходи бос до училище, за да учи и след това да практикува у дома. Той е изключителен ученик с брилянтна памет и внимание към детайлите. Въпреки това, поради финансови проблеми у дома, той започва да работи, за да помага на семейството си. Той отива в тъкачната фабрика с майка си, за да кандидатства за работа, и заради доброто си владеене на немски е нает. Оттогава той работи в същата компания ReneauxView.

  След като получава първата си позиция като помощник по доставките, Уолтър показа изключителни умения и желание да учи, като винаги прави повече от очакваното. Малко след това той е повишен на позиция в продажбите. След това става успешен мениджър продажби.

  Уолтър вярва, че най-добрата част от работата е, че тя дава усещане за цел, ангажираност и рутина. През петдесетте години той започва да пътува из страната и има възможност да се срещне с хора от различни места и култури. Той се влюбва в това да бъде постоянно в движение и да установява добри отношения с клиенти, които се превръщат в приятели.

  През 84-годишната си кариера той е видял как много неща се променят в компанията, в страната и по света. В резултат на това той разбира, че една от най-важните части на бизнеса е винаги да бъдете актуални и да се адаптирате към различни контексти.

  На 19 април 2022 г. Уолтър Ортман навърши 100 години. Той отпразнува стогодишнината си в компанията на своите колеги, приятели и семейство с незабравимо парти. Неговата харизма, съпричастност и човечност го правят силен и значим лидер.

  Той е в добро здраве, с отлична умствена яснота и памет. Радва се на спокоен живот и тренира всеки ден. В резултат на това той успява да поддържа достатъчно жизненост и енергия, за да шофира до любимото си място всеки ден: офиса.

  Той коментира, че най-добрият професионален съвет, който може да даде, е да се опиташ да работиш в добра компания и в област, в която се чувстваш мотивиран.

  Уолтър е постигнал рекордна кариера с много запомнящи се моменти, вярвайки в силата на настоящето. „Не планирам много, нито ми пука много за утрешния ден. Всичко, което ме интересува е, че утре ще бъде друг ден, в който ще се събудя, ще стана, ще спортувам и ще отида на работа; трябва да се заемете с настоящето , а не миналото или бъдещето. Тук и сега е това, което има значение. Така че, нека да работим!"

  Уолтър споделя, че титлата в Световните рекорди на Гинес за него е чест и привилегия. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  23 септември 2022, 14:23
  Инвестиции за почти 2 млрд. лв. са в процес на сертифициране
  Само за тази седмица МИР е сертифицирало четири проекта за близо 75 млн. лв. в Стрелча, Благоевград, Пловдив и София област
  23 септември 2022, 13:58
  Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата конференция на INSAIT
  Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT
  23 септември 2022, 11:05
  Швейцария излезе от ерата на отрицателните лихвени проценти
  Централната банка на страната не изключи допълнително повишаване на лихвените проценти
  23 септември 2022, 10:12
  Зам.-министър Христова подписа нови 144 договора за енергийна ефективност
  Те са на стойност 14,5 млн. лв. за предприятия в преработващата промишленост