четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1954 прочитания

    VMware стартира безплатна ИТ академия за 10-та поредна година

    Тримесечната безплатна обучителна програма е насочена към студенти по Компютърни науки, Софтуерно инженерство или близки специалности
    10 януари 2022, 10:13 a+ a- a

    За десета поредна година VMware организира своята безплатна академия, която ще се проведе изцяло виртуално от 16. февруари до 20. май. В образователната инициатива могат да кандидатстват настоящи студенти от цяла България, като финално ще бъдат селектирани 36 курсисти. Всеки желаещ може да кандидатства до 9. февруари 2022.

    VМwarе Talent Boost е подходящ за всички студенти, които искат да надградят своите теоретични знания, получени в университета, да се подготвят за стаж в технологичния сектор и да получат летящ старт за своята ИТ кариера. С помощта на едни от най-добрите софтуерни специалисти в света, те ще обогатят практичните си познания чрез работа по реални казуси в комбинация с развитие на техните комуникационни умения и такива за работа в екип.

    Всяка година VMware България инвестира ресурси в безплатни образователни инициативи в помощ на младите специалисти, за да започнат своята кариера в света на технологиите и иновациите.

    "Talent Boost стартира преди 10 години по идея на част от инженерния екип на компанията и през академията преминават успешно над 190 студенти, а още повече служители влизат в ролята на техни ментори. Talent Boost е програма, която дава възможност на всички участници в нея да допринесат за подобряване на обществото около нас. Ние вярваме в таланта на младите хора в България и им даваме шанс да покажат своите амбиции и да разгърнат пълния си потенциал. Същевременно чрез нея софтуерните инженери, които вече работят във VMware и са част от академията, израстват като професионалисти в ролята си на лектори и ментори", коментира Васил Чомаков, Staff Software Engineer във VMware и част от екипа на Talent Boost

    Тримесечната безплатна обучителна програма е насочена към настоящи студенти по Компютърни науки, Софтуерно инженерство или близки специалности. Необходимо е те да притежават основни умения в обектно-ориентираното програмиране, структури от данни, алгоритми, логическо мислене и мотивация за учене.

    Местата в Talent Boost 2022 са ограничени. Избраните кандидати ще преминат през онлайн задача по програмиране и кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Финално одобрените участници ще развиват различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в ИТ индустрията: от програмиране, през софтуерна сигурност, до разработване на мобилни приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

    Заинтересованите студенти трябва да изпратят своите кандидатури за Talent Boost до 9. февруари. За повече информация относно виртуалната академия на VMware България за талантливи студенти в ИТ сферата, посетете сайта на Talent Boost.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 51 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки