сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2567 прочитания

    Scalefocus Academy открива нов безплатен курс, посветен на езика Go

    Той е подходящ за хора, които имат опит със C, C++ и PHP, както и за тези, които искат по-бързо да се научат да пишат код
    25 ноември 2021, 13:01 a+ a- a

    Започна записването за новия сезон на Scalefocus Академия, съобщиха от българската софтуерна компания Scalefocus. Петото поредно издание на обучителната инициатива e насочено към набиращия популярност програмен език Go. Той е подходящ за хора, които имат опит със C, C++ и PHP, както и за тези, които искат по-бързо да се научат да пишат код.

    Go се използва главно за бекенд приложения, той е сред най-производителните езици за разработки, което го превръща в един от най-бързо развиващите се нови езици и екосистеми от инструменти за разработка. Golang има едно от най-динамичните технологични общества в света.

    Процесът по кандидатстване и прием за следващия сезон на Scalefocus Academy е изцяло онлайн. Платформата за регистрация е отворена до 17 декември, а приемният изпит ще се проведе на 20 декември. 

    В предстоящото издание на Академията курсистите ще имат възможността да бъдат напътствани от Преслав Рачев – лектор, софтуерен инженер и предприемач със страст към изграждане и споделяне на знания. Преслав е натрупал техническа експертиза в много различни области, но открива три конкретни стека, към които е склонен да се придържа. Един от тях е Go в бекенд разработките, който му дава свободата бързо да реализира идеи, за да достига лесно до работещи услуги внедрявани директно за решаване на бизнес проблеми.

    Пред успешно завършилите обучението по Go Scalefocus открива възможността за започване на работа веднага без необходимост от релокация, благодарение на модела Work from Everywhere, въведен от компанията. Проектите, по които ще се работи, включват решения както за едни от най-големите компании в света, така и за иновативни disruptive стартъпи.

    Scalefocus създава своята софтуерна академия през 2019 г. Курсовете са безплатни и се провеждат изцяло онлайн. В рамките на 90 дни участниците имат възможност да надградят теоретичните познания, придобити в академичните среди и да придобият практически опит, като работят по реални клиентски проекти. От създаването си до днес Scalefocus Academy успешно завършват над 140 курсисти, като над 50 са започнали и своята първа работа в компанията.

    Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 минути
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 23 часа