вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5714 прочитания

    HR2HR: Мария Чинчева и Мария Атанасова

    Мария Чинчева - бизнес партньор „Човешки ресурси“ в Уолтопия, интервюира Мария Атанасова - старши директор „Бизнес партньори“ в Progress
    10 декември 2021, 11:03 a+ a- a

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран. 

    В новия разговор от поредицата HR2HR Мария Чинчева - бизнес партньор „Човешки ресурси“ в Уолтопия, интервюира Мария Атанасова - старши директор „Бизнес партньори“ в Progress.

    Мария Атанасова е част от People екипа на Progress от 2010, като кариерният й път следва динамичното развитие на компанията. Нейният екип отговаря за стратегическото партньорство на People екипа с висшия мениджмънт с фокус върху изграждането на организационен дизайн и силни лидерски екипи, задържането и развиването на ключов талант, както и разработването на специални програми, които да спомогнат за постигането на стратегическите цели на бизнеса. Мария има дългогодишен опит в целия спектър на управление на човешките ресурси. Ръководила е проучвания, анализи и разработката на ключови глобални корпоративни инициативи, сред които стратегията за работодателската марка на Progress, философията за подбора на талант и цялостното „преживяване“ на кандидатите за работа в компанията. 

    Какво пише и какво не пише на визитката на Мария Атанасова? Каква е ролята на бизнес партньора „Човешки ресурси“ в Progress? Откъде черпи вдъхновение и кои са добрите примери в управлението на хора според нея? Кой е проектът, който най-силно я вълнува днес и как вижда мястото на технологиите и автоматизацията в HR професията? Вижте в разговора.

     

    Как се управляват и изграждат екипи от разстояние? Какво научи и какво приложи в периода на пандемията? Как балансира между ролята на бизнес партньор и грижата за служителите? Вижте в разговора.

     

    Мария Атанасова ли избра HR професията или HR професията избра нея? Какви митове и клишета в човешките ресурси трябва да бъдат разбити?  Кое е най-ценното нещо, което направи през 2021 за своето развитие, и какво има в списъка й с цели за следващата година? Вижте в разговора.

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    HR2HR: Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    HR2HR: Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 7 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 8 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 9 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 12 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ