четвъртък, 28 октомври 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1118 прочитания

  За първи път ученици изучават логистика в Lidl

  Общо 33 ученици дуална форма на обучение ще се обучават във веригата тази учебна година
  14 октомври 2021, 13:36 a+ a- a

  За първи път ученици в дуална форма на обучение изучават логистика в Lidl, благодарение на новата специалност „Спедитор-логистик“.

  През следващите 2 години, в логистичната база на веригата в с. Равно поле, те ще видят на практика какви са процесите в логистиката и спедицията и какъв е пътят на стоката – от влизането й в склада до пристигането й в магазина. Ще научат още за правилата при превоза на стоки и товари, връзките между вътрешния и международния транспорт и как една стока стига до крайната си точка навреме и в отлично състояние.

  Младежите, които ще се обучават за спедитор-логистик, се присъединяват към другите 27 ученици, избрали специалността „Търговия“. Така общо 33 младежи ще получат практически знания в реална работна среда и ще навлязат в света на бързооборотния сектор с подкрепата на опитните ментори от Лидл България.

  Освен перспективни професии, в които да се развиват, дуалното обучение дава и друго голямо предимство – при завършването си, учениците получават не само диплома за завършено средно образование, но и свидетелство за професионална квалификация трета степен. Така веднага, след като завършат училище, те вече са подготвени да започнат работа. Това е и основната причина, поради която дуалното обучение става все по-популярно през последните години. Като част от него, младите хора получават практическа подготовка в реални условия, което ги прави по-конкурентни на пазара на труда. Освен опит, учениците получават първите си трудови възнаграждения и придобивки за служители.

  До този момент общо 11 ученици са завършили дуална форма на обучение с практика в Lidl. Всички те са от Националната финансово-стопанска гимназия в София, с квалификация икономист, специалност „Търговия“.

  Подкрепата за дуалното обучение е една от програмите, с които Лидл България подкрепя развитието на младите кадри. Сред другите примери са лятната практикантска програма за ученици, навършили 18 години, както и стажантската и trainee програми, насочени към студенти и млади професионалисти. Така компанията дава възможност на младите хора с малък или никакъв опит да получат силен кариерен старт и реален шанс да продължат развитието си в екипа на Лидл България.

  Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в над 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108 магазина в 50 града и над 3300 служители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  САЩ предвиждат въвеждане на „данък милиардери“
  Той ще засегне приблизително 700 данъкоплатци с над $1 млрд. активи или $100 млн. годишен доход за 3 последователни години
  преди 15 часа
  Повече от половината места за настаняване у нас отчитат намаление на приходите през септември
  Около четвърт от мениджърите са съкратили персонал, показват данните на НСИ
  преди 16 часа
  Конференция „Новата транзитна епоха на недвижимите имоти“ ще се проведе в хибриден формат
  Тоова ще е седмото поредно издание на Националната конференция “INSPIRE TO HIGHER” по случай деня на професионалните брокери и агенти на недвижими имоти 30 октомври
  преди 16 часа
  Първото издание на eBay Academy стартира у нас
  В безплатното обучение ще вземат участие над 50 български фирми
  преди 17 часа
  Българска и виетнамска фирми ще си сътрудничат в сферата на медицината и фармацията
  Двете страни имат потенциал за партньорство във високите технологии и IT сектора