петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2604 прочитания

    Модис България стартира своята първа академия за софтуерни разработчици

    Обучението е предназначено за начинаещи и средно напреднали уеб разработчици, front-end и back-end програмисти, които искат да усъвършенстват своите умения
    23 септември 2021, 17:45 a+ a- a

    Тази есен Модис България ще стартира своята първа външна академия за софтуерни разработчици с фокус върху React, Express and Typescript, съобщиха от компанията. Лектори ще бъдат утвърдени специалисти в индустрията, както и ръководители на екипи и експерти в Модис. 

    Проектът има за цел не само да обучи и развие млади таланти в областта на информационните технологии и програмирането, но и да им предостави възможност за изграждане на кариера в сектора. Успешно завършилите курсисти ще имат възможност да започнат работа по проекти за водещи технологични компании, партньори на Модис.

    Модис е един от пионерите в т.нар. Smart индустрия. Компанията разполага с експертиза в ИТ и дигиталните инженерни решения, които ускоряват иновациите и дигиталната транформация. Модис има международно присъствие с над 30 000 консултанти в повече от 20 страни и фокус върху когнитивни технологии, дигитална трансформация, облачни технологии и инфраструктури, Smart екосистеми и Industry 4.0 и опит в ключови сектори.

    В България компанията присъства като самостоятелен бранд от края на 2017 след отделянето на бизнеса от Адеко България. Модис България предоставя технологични решения в сферата на софтуерното инженерство, както и IT и BPO аутсорсинг услуги. Към момента броят на служителите на компанията е над 1400 души в трите офис локации в градовете София и Пловдив. Компанията е част от Adecco Group.

    Кой може да се включи?

    Академията е предназначена за начинаещи и средно напреднали програмисти с базови познания в уеб стандартите (HTTP, REST, CORS и др.), както и практически опит в HTML, CSS и JavaScript при разработката на уеб приложения. 

    „На първо място е от значение страстта към софтуерните технологии и програмирането. Академията покрива преподаване на теоретична част с практическа насоченост взаимствани от реални казуси. Ето защо очакваме мотивирани и устремени към развитие кандидати, които правят своите първи стъпки в сферата.”, споделя Динко Манолов, Head of Software Engineering в Модис България.

    Освен темите в програмата, сериозно предимство на академията е и нейният график, който позволява на студенти, както и работещи участници, да се включат в удобно за тях време. 

    Какви са ползите за участниците?

    „Академията е чудесен шанс да навлезете в дълбочина в разработката на съвременни, функционално-ориентирани компоненти и приложения с ReactJS и да ги интегрирате във fullstack ТypeScript проекти”, споделя Траян Илиев - лектор в академията

    Организаторите обещават много добавена стойност за участниците и реални примери и задачи, които ще им бъдат полезни за изграждане на кариера в сферата. Лектор в академията ще бъде Траян Илиев от IPT – Intellectual Products & Technologies, който е IT обучител за международни организации и участник в множество местни и международни конференции за IT разработчици. Освен него, софтуерните специалисти от Модис България ще споделят ценни насоки и познания в най-популярните технологии и езици за програмиране. 

    По време на курсовете участниците ще работят върху развитието на уеб приложения и проекти и ще се запознаят с всички актуални стандарти и най-добри практики във Full-stack React, Express и Typescript технологиите.

    „ReactJS е може би най-популярната JavaScript библиотека за изграждане на Single Page Applications (SPA) с над 10 милиона реално работещи уеб сайта, използвана в 44.76% от Top10K най-големите уеб сайтове в света, съгласно проучване на BuiltWith. Академията е чудесен шанс да навлезете в дълбочина в разработката на съвременни, функционално-ориентирани компоненти и приложения с ReactJS и да ги интегрирате във fullstack ТypeScript проекти.”, споделя Траян.

    „След успешно преминаване на академията много от кандидатите ще имат възможност да работят рамо до рамо с нашите експерти по някои от най-предизвикателните проекти на Модис“, казва Динко Манолов, Head of Software Engineering в Модис България

    Как става записването?

    Академията е отворена за всеки, който отговаря на описаните изисквания, без значение дали е студент или работещ. Процесът по кандидатстване се извършва изцяло онлайн, като включва кратък входящ тест върху основни познания по JavaScript и Web Development. Всеки, преминал успешно, ще бъде поканен и на кратко интервю с представители на Модис. 

    „Предлагаме едно ново предизвикателство, но и отлична възможност на прохождащи таланти в ИТ сферата да развият своите способности и да си осигурят отличен старт на своята кариера като програмисти, разработчици на приложения, софтуерни архитекти, front-end и back-end специалисти. Не крием, че след успешно преминаване на академията много от кандидатите ще имат възможност да работят рамо до рамо с нашите експерти по някои от най-предизвикателните проекти на Модис. Нашите клиенти са водещи световни организации, технологични компании и лидери в индустриите на бъдещето, така че и проектите ни са на международно ниво“, добавя Динко Манолов. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Modis Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 14 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 15 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 22 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 22 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава