четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1273 прочитания

    Служителите в САЩ няма да се върнат в офисите до догодина

    Компаниите масово изместиха датата на масово завръщане за януари 2022 г.
    08 септември 2021, 12:12 a+ a- a

    В близо 18-те месеца, откакто пандемията за пръв път принуди компаниите да изпратят служителите си на работа от вкъщи, датата, в която работодателите в САЩ планираха да върнат работници в офисите, се променяше отново и отново.

    Първо беше януари, цяла година след първото появяване на коронавируса в Китай. Януари се превърна в юли, тъй като десетки милиони хора се наредиха в цяла Америка, за да бъдат ваксинирани. След това приливът на ваксинации достигна своя връх и силно заразният вариант на делта предизвика нов скок в случаите. За много компании септември стана новият юли.

    В момента в масовия случай септември вече не е опция и никой не предполага кога работниците ще се върнат масово в офисите си, пише The New York Times.

    Компаниите трябва да обмислят нови променливи, включително задължително носене на маски, което бе отменено, а след това отново влезе в сила; доказателства, че ефективността на ваксините, макар и все още силна, може да намалява; бустерни дози; и работници, страдащи от бърнаут (професионално прегаряне), които са ваксинирани с различна честота. Съществуват и различните нива на заразяване в цялата страна и променящата се динамика на властта между работодателите и служителите.

    Uber, Google, Amazon, Apple и Starbucks заявиха, че ще отложат датите си за връщане за следващата година. Ръководителите казват, че тяхната обосновка за дългото забавяне е двойна: в допълнение към това, че искат да предпазят служителите от опасност, те търсят прекратяване на превърналата се в практика ситуация – „сега, после, по-късно“ и постоянни допълнителни промени. Непрекъснатото отлагане затрудняват служителите да планират, а надеждите са, че далечната дата на връщане няма да бъде коригира отново.

    Начело на отлагането са технологичните фирми, които са склонни да имат значителна част служители, които могат да си вършат работата от вкъщи. През април, преди делта да се превърне в доминиращ щам на вируса в САЩ, Airbnb премести датата си на връщане чак до септември 2022 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 6 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.