четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3955 прочитания

    МенторМейт стартира четвърта QA академия

    QA академията е безплатна и е подходяща за хора с базови ИТ познания или малък опит в сектора
    02 септември 2021, 16:04 a+ a- a

    МенторМейт, една от най-големите компании за разработка на софтуер в България, обяви, че организира четвърто издание на QA Academy — безплатна онлайн програма за млади таланти, които искат да стартират своята кариера в сферата на софтуерното тестване.

    Обучението ще се води от топ експерти от МенторМейт и ще включва лекции, задачи и практически упражнения. То ще продължи 14 седмици, а лекциите ще се провеждат два пъти седмично. Най-добре представилите се по време на програмата участници ще получат предложение за работа в МенторМейт в края на обучението.

    QA академията е подходяща за хора с базови ИТ познания или малък опит в сектора — техническа специалност, курс по програмиране или тестване, както и с основни знания в поне един език за софтуерна разработка и владеене на английски език. Кандидатите трябва да са запознати с основите на обективно ориентираното програмиране, да обичат предизвикателствата и да са мотивирани да учат нови неща. От тях ще се очаква да притежават добри комуникативни и аналитични умения, способност за работа в екип и решаване на проблеми.

    „Академията предлага уникален шанс на участниците да се докоснат до магията на QA света, който ще могат да видят от много различни ъгли и перспективи. Всеки, който има мотивацията и упоритостта да надскочи себе си и да премине през всички интересни предизвикателства, които сме подготвили, има реален шанс да стане професионален QA. Участниците ще имат възможността да работят както индивидуално, така и в екипи, като ще попадат и в реални QA ситуации,” казва Стефан Шопов, QA Manager в МенторМейт.

    Досега в МенторМейт са проведени три успешни издания на програмата, като всяко следващо издание надгражда предишното. QA академията стартира на живо през 2019 година в град Русе с 19 участници. През 2020 година академията се провежда онлайн, с фокус върху градовете Пловдив, Варна и Велико Търново. Първата за 2021 година академия се случва отново онлайн и е отворена за кандидати от цялата страна. 

    Заинтересованите могат да кандидатстват до 8-ми октомври. Те трябва да попълнят форма за кандидатстване, в която да прикачат свое CV на английски език. Като следваща стъпка ще получат задача да запишат кратко видео, в което да се представят и обосноват мотивацията си. Видеото ще трябва да изпратят в рамките на три дни от датата, на която са кандидатствали. Най-добрите сред тях ще бъдат поканени на онлайн тест, а тези, които го преминат успешно, ще стигнат до последната стъпка — онлайн интервю. Желаещите могат да разгледат повече информация за програмата и лекторите и да кандидатстват на сайта на QA академията.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на MentorMate Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 33 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка