четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2671 прочитания

    6 от най-добрите Data Science курсове за 2021

    Ето и списъкът на Kdnuggets
    23 юли 2021, 16:26 a+ a- a

    Множество онлайн платформи предлагат курсове в сферата на Data Science, но изборът на правилния курс за начинаещи е предизвикателство за много. Kdnuggets разкрива кои са най-добрите курсове за 2021.

    Програмиране:
    Python for Everybody, Coursera
    Програмата се фокусира върху придобиването на познания в сферата на Python, който е най-често използваният програмен език в Data Science. Python for Everybody е първият от общо пет курса, който набляга на основните умения нужни за работата с езика.

    Курсът не изисква предишен опит в технологичния сектор или математически познания. Последващите курсове в програмата се фокусират върху структури от данни, използването на Python за достъп до данни в уеб пространството, добиването на достъп до SQL бази данни и манипулирането им и финален курс, който е проект целящ да обедини темите и да провери придобитите познания.

    Introduction to Python, Datacamp
    Този курс за начинаещи е разделен на 4 глави: основи, Python Lists, функции и библиотеката Numpy. Той включва всички ключови умения, които един експерт в сферата на Data Science трябва да притежава.

    Intermediate Python, Datacamp
    След приключване на уводния курс, Intermediate Python задълбочава познанията в сферата на създаването на визуализации с Python, манипулирането на речници и списъци и работата с библиотеки като Panda.

    SQL:
    SQL е важен елемент от Data Science, пише Kdnuggets. Голяма част от работата в областта изисква умения за манипулацията на SQL бази от данни.

    SQL for Data Science, Coursera
    Това е четириседмичен курс, който покрива основите на SQL. Започването на курса не изисква преходни умения за програмиране или работа с бази от данни.

    Data Science:
    Покриването на първите четири курса позволява изграждането на достатъчно познания в областта на програмирането и работата с бази от данни. Следващата стъпка е натрупването на познания в областта на Data Science. Ето и курсовете, които се фокусират върху това:

    Машинно обучение с Python, Coursera
    Този курс е част от специализираната програма IBM Data Science. Той може да бъде взет самостоятелно, но това не гарантира получаването на сертификат за приключването на цялостната специализация. За нея се изисква приключването на допълнително обучение.

    Курсът се фокусира върху основните алгоритми за машинно обучение. Курсът е базиран изцяло на Python, за разлика от специализацията Andrew Ng.

    Основи на машинното обучение с Python, Datacamp
    Datacamp разделя програмата си за машинно обучение на няколко отделни модула: контролирано машинно обучение, неконтролирано машинно обучение, линейни класификатори и задълбочено обучение. Kdnuggets съветва започването на курса с модула за контролирано машинно обучение. Първият раздел е безплатен и позволява разглеждането на програмата преди започването ѝ.

    Повечето подобни курсове покриват единствено основите на машинното обучение, но Datacamp навлиза в повече детайли и предотвратява пропуски в познанията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 24 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 52 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 1 час
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните