понеделник, 26 юли 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1116 прочитания

  65% от учениците биха работили през лятото в голяма международна компания

  139 ученици от цялата страна ще имат своята лятна практика в магазините на Lidl
  21 юли 2021, 13:58 a+ a- a

  65% от учениците у нас биха работили през лятната ваканция в голяма международна компания. Това показват данните от анкетно проучване, проведено сред 285 ученици в 10-и и 11-и клас в страната, в периода 28 юни – 10 юли т.г. Изследването е направено от Teen Station – първата по рода си у нас медийна платформа, създадена от и за младежи.

  Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 107 магазина в 50 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

  Основен мотив за работа през ваканцията на почти 50% от анкетираните е желанието да разполагат със собствени пари, а 25% изтъкват като причина желанието да научат нещо ново. 86% от анкетираните ученици оценяват практиките като полезни за бъдещето им развитие. 

  Следвайки именно тези нагласи на младите хора, Лидл България провежда осмото издание на своята практикантска програма. Като част от нея, 139 ученици от цялата страна прекрачиха прага на магазините Lidl и вече правят своите първи професионални стъпки. 

  „Тази година участниците в програмата са два пъти повече в сравнение с последното ѝ издание. Това ни радва изключително много, защото показва, че младите хора ни разпознават като предпочитан работодател, който може да допринесе за развитието им. Това е и достоверната оценка за устойчивата ни и целенасочена подкрепа за тях. Практикантската програма на Lidl дава на учениците не само възможност да спечелят първите си пари и да бъдат самостоятелни, но и да натрупат стаж във водеща международна компания. Това е една от основните цели, които си поставяме с различните ни младежки програми – да дадем на младите хора нужните знания, умения и преди всичко да им осигурим реален кариерен шанс. В Lidl те могат да стартират дори и без опит, защото ще го получат в компанията, заедно с възможността да се развиват и да постигат много в сърцат екип“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“.

  Програмата се оценява положително и от участниците в предишните ѝ издания. Практикантите споделят, че им допада динамиката в работата, подкрепящата работна среда и възможността да учат нови неща като работа в екип и умения за общуване с клиенти. 

  В периода на своята практика (от 1 юли до 31 август) учениците преминават през серия обучения, трупат нови знания, получават възнаграждение и могат да се възползват от различни придобивки като ваучери за храна и един ден отпуск за рожден ден. А ако се справят успешно със своите задачи, имат и реалния шанс да продължат да работят в Lidl на постоянен договор. Към всички тези предимства, компанията отново добавя и атрактивни награди. Всички успешно завършили програмата ще участват в томбола за спечелването на голямата награда – 1000 лв., и две по-малки – на стойност 400 лв., които могат да инвестират за реализиране на своя мечта. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Близо 320 млн. евро са австрийските инвестиции у нас през 2020
  Двустранната търговия възлиза на 1.358 млрд. евро през миналата година
  преди 4 часа
  Франция прие закона за здравен пропуск за ресторанти и вътрешни пътувания
  Той също трака задължава здравните работници да се ваксинират
  преди 4 часа
  ЕК откри процедури срещу България за нарушение на авторското право
  Страната има срок от 2 месеца да отговори на опасенията на Брюксел
  преди 4 часа
  Maersk пуска интермодален влак от Бургас към Пловдив
  От Пловдив до София пък ще има eжeднeвнa вpъзĸa чрез камиони
  преди 5 часа
  Доверието на германския бизнес се срина
  Независимо от това се очаква силно възстановяване на най-голямата европейска икономика това лято
  преди 6 часа
  Близо 11 хил. ваксини са поставени в мобилните пунктове в София досега
  Близо 100 души от 2 фирми са се възползвали от инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на място на желаещите служители от фирми