петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3745 прочитания

    A1 България: Все по-често говорим за организиране на тиймбилдинги, партита, спортни състезания и планински преходи

    С идването на лятото изградихме специални кътове за изнесен офис и работа на открито, казва Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“
    28 юни 2021, 16:26 a+ a- a

    Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“ в А1 България

    Промениха ли се и как придобивките, които компаниите в България предлагат във време на пандемия и все по-широко налагане на дистанционната работа? Отговор потърсихме от HR професионалисти и мениджъри на водещи компании в страната. Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“ в А1 България, разказва пред Economy.bg какво се промени в пакета от придобивки, който компанията предоставя на своите служители.

    Пандемията от COVID-19 повлия на всички аспекти на живота и бизнеса в България и в целия свят. И така, както се наложи за съвсем кратко време да организираме работните процеси да се случват дистанционно, а срещите – онлайн, от изключителна важност беше да бъдем бързи и гъвкави и да адаптираме и пакета от придобивки. Едно от най-ценните неща, с които можем да се похвалим в А1, е, че по време на криза не намалихме бюджета и дори увеличихме броя на придобивките, включени в пакета на служителите ни и преди пандемията. 

    Ако още преди март 2020 година за нас бяха важни гарантирането на здравето и безопасността на колегите, грижата за тяхното психологическо състояние и осигуряването на максимална гъвкавост за поддържането на добър баланс между професионалния и личния живот, то „новото нормално“ постави във фокус и нуждата от социализация и финансово спокойствие.

    За да се противопоставим на социалната изолация и да се погрижим за емоционалната устойчивост на нашите колеги, започнахме по-често да организираме срещи и уебинари с психолози, които предоставят консултации и съвети за справяне с депресията, стреса, прегарянето, страховете и паниката. 

    Здравословното хранене и начин на живот също се превърнаха в теми от изключително значение, особено след твърде дългия период на локдаун и работа от вкъщи. Затова в календара ни са включени уебинари, съвети и уъркошопи за изграждане на здравословни навици, вкусни и здравословни рецепти, митове и истини за храненето или що е то „емоционално хранене“ например. Важно беше да намерим и подходящите партньори, така че служителите ни във всеки един момент да могат да потърсят професионална консултация и изготвяне на индивидуални режими за балансирано и здравословно хранене и физическа активност.

    Отделяме специално внимание и на родителите сред колегите, които са изправени пред предизвикателството да балансират между работата и децата, останали вкъщи. Опитваме се да сме им полезни в области като Home office заедно с детето ми, авторитет на родителя, училище за бъдещи и настоящи родители, емоционална подкрепа и емоционална интелигентност в семейството и др.

    Кризата засили и притесненията за финансовото спокойствие и стабилност на хората. В А1 се стараем да отговорим на тях чрез срещи с експерти и наръчници за финансово и инвестиционно планиране, съвети за кредитиране и информация за възможностите за дигитализация и тенденциите в съвременното банково обслужване. Тази полезна информация и насоки допълват и програмите ни за непрекъснато актуализиране на преференциалните условия към водещите банки.

    И за да намерим баланс с тези важни, но сериозни теми, потърсихме и възможности за поддържане на доброто настроение чрез онлайн куклен театър, конкурси за домашни рецепти или тематични снимки например, както и чрез възможностите да се забавляваме, като същевременно помагаме – благотворително рисуване или онлайн игра с кауза.

    Много сме горди също и с това, че не променихме политиката си и по отношение на изплащането и размера на възнагражденията и бонусите. Смятаме за важна подкрепа и изплащането на допълнително възнаграждение на служителите, работещи на първа линия, благодарение на които осигурявахме услуги на нашите клиенти и в най-трудния период.

    С разхлабването на мерките и спазвайки предписанията за безопасност на правителството, на разположение на служителите ни отново са фитнесът, кафетериите и ресторантът на територията на централния ни офис и безплатният автобусен транспорт. Дори в началото на месец юни открихме новото крило на детската градина на А1 и в нея сега можем да посрещнем близо 80 деца. Все по-често говорим за организирането на тиймбилдинги, партита, спортни състезания и планински преходи както във времето преди пандемията. И дори вече сме в очакване и на забавното предизвикателство Legion Run, в което ще стартира нашият отбор от почти 150 участници.

    Но мисля, че с идването на лятото една от най-привлекателните придобивки са изградените съвсем наскоро беседки и шатри, осигуряващи специални кътове за изнесен офис и работа на открито. За да можем да се радваме на хубавото време и да предизвикаме повече усмивки по лицата на нашите служители, което вярваме, че допринася и за генерирането на нови идеи.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на А1 България в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Тинкин: Раздадохме неизползвания бюджет за събития като семейни спа ваучери на колегите
    Адастра България: Оптимизирахме придобивките съобразно здравословните проблеми, с които ИТ секторът се сблъсква
    Progress: Подарихме допълнителни дни почивка в знак на благодарност към служителите
    Acronis България: От 2021 увеличихме годишния платен отпуск на 25 дни
    В Astea даваме свобода хората сами да избират своите придобивки
    Proxiad Bulgaria: И тази година отваряме нашия летен офис на морето
    Допълнителният отпуск вече не е сред най-търсените придобивки
    Програмите за подобряване на различни умения стават водеща придобивка
    Модерният офис вече не е актуален, топ придобивки са здравето и сигурността на служителите 
    VMware: Въведохме стипендия за оборудване на хоум офис и допълнителни 10 дни платен отпуск
    BULPROS: По време на пандемията отделихме специално внимание и върху децата на служителите ни
    В Pontica Solutions не сме лишавали колегите от допълнителните им придобивки
    Пандемията остави на заден план всички придобивки, свързани с физическо присъствие

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 11 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 12 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 14 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк